Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Declarația Comisiei Europene ref. punerea la dispoziție a unor vaccinuri împotriva COVID-19 și a unor teste rapide la prețuri accesibile


15.06.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 211 din 15 iunie 2021 a fost publicată Declarația Comisiei din 14 iunie 2021.

Prin prezenta declarație, Comisia Europeană a admis că punerea la dispoziție a unor vaccinuri împotriva COVID-19 și a unor teste de depistare a infecției cu SARS-CoV-2 accesibile și la prețuri abordabile este esențială în lupta împotriva pandemiei.

Având în vedere că nu întreaga populație va fi fost vaccinată la momentul intrării în vigoare a Regulamentelor (UE) 2021/953 și (UE) 2021/954 ale Parlamentului European și ale Consiliului, asigurarea accesului la posibilități de testare la prețuri abordabile și disponibile pe scară largă este importantă pentru a facilita libera circulație și mobilitatea în Europa.

Regulamentele (UE) 2021/953 și (UE) 2021/954 la care se face referire au fost publicate în aceeași zi în JOUE nr. 211 din 15 iunie 2021 și stabilesc condițiile pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare și vindecare de COVID-19, cuprinzând, printre altele, și situația resortisanților țărilor terțe aflați în ședere legală sau cu reședință legală pe teritoriul UE.

În prezent, Comisia Europeană a mobilizat deja fonduri pentru a achiziționa teste antigenice rapide și a lansat o achiziție comună pentru procurarea a mai mult de o jumătate de miliard de teste antigenice rapide.

Pentru a sprijini în continuare disponibilitatea testelor la prețuri abordabile, în special pentru persoanele care traversează frontierele zilnic sau frecvent pentru a merge la muncă sau la școală, pentru a vizita rude apropiate, pentru a solicita asistență medicală sau pentru a avea grijă de cei dragi, Comisia Europeană s-a angajat să mobilizeze fonduri suplimentare în valoare de 100 de milioane EUR pentru achiziționarea de teste de depistare a infecției cu SARS-CoV-2 care îndeplinesc condițiile necesare pentru eliberarea unei adeverințe de testare.

Se mai menționează în declarație că, în funcție de necesități, fondurile ar putea fi mobilizate cu o valoare chiar de peste 100 de milioane EUR.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro