« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Declarația Comisiei Europene ref. punerea la dispoziție a unor vaccinuri împotriva COVID-19 și a unor teste rapide la prețuri accesibile
15.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 211 din 15 iunie 2021 a fost publicată Declarația Comisiei din 14 iunie 2021.

Prin prezenta declarație, Comisia Europeană a admis că punerea la dispoziție a unor vaccinuri împotriva COVID-19 și a unor teste de depistare a infecției cu SARS-CoV-2 accesibile și la prețuri abordabile este esențială în lupta împotriva pandemiei.

Având în vedere că nu întreaga populație va fi fost vaccinată la momentul intrării în vigoare a Regulamentelor (UE) 2021/953 și (UE) 2021/954 ale Parlamentului European și ale Consiliului, asigurarea accesului la posibilități de testare la prețuri abordabile și disponibile pe scară largă este importantă pentru a facilita libera circulație și mobilitatea în Europa.

Regulamentele (UE) 2021/953 și (UE) 2021/954 la care se face referire au fost publicate în aceeași zi în JOUE nr. 211 din 15 iunie 2021 și stabilesc condițiile pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare și vindecare de COVID-19, cuprinzând, printre altele, și situația resortisanților țărilor terțe aflați în ședere legală sau cu reședință legală pe teritoriul UE.

În prezent, Comisia Europeană a mobilizat deja fonduri pentru a achiziționa teste antigenice rapide și a lansat o achiziție comună pentru procurarea a mai mult de o jumătate de miliard de teste antigenice rapide.

Pentru a sprijini în continuare disponibilitatea testelor la prețuri abordabile, în special pentru persoanele care traversează frontierele zilnic sau frecvent pentru a merge la muncă sau la școală, pentru a vizita rude apropiate, pentru a solicita asistență medicală sau pentru a avea grijă de cei dragi, Comisia Europeană s-a angajat să mobilizeze fonduri suplimentare în valoare de 100 de milioane EUR pentru achiziționarea de teste de depistare a infecției cu SARS-CoV-2 care îndeplinesc condițiile necesare pentru eliberarea unei adeverințe de testare.

Se mai menționează în declarație că, în funcție de necesități, fondurile ar putea fi mobilizate cu o valoare chiar de peste 100 de milioane EUR.

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD