« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 EURO întrucât nu a răspuns solicitărilor autorităţii de supraveghere
16.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Miercuri, 16 iunie 2021, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a informat că a finalizat o investigație la operatorul La Santrade S.R.L. și a constatat încălcarea prevederilor art. 83 alin. (5) lit. b) și e) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.839,4 lei (echivalentul a 2.000 EURO).

În cadrul investigației demarate ca urmare a unei plângeri, La Santrade S.R.L. nu a dat curs solicitării de informații adresate de Autoritatea Națională de Supraveghere în exercitarea competențelor sale, încălcând astfel prevederile art. 83 alin. (5) lit. e) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

De asemenea, Autoritatea de Națională de Supraveghere a constatat că operatorul respectiv nu a adoptat măsuri prin care să asigure exercitarea efectivă a drepturilor persoanelor vizate, fapt care a condus la nesoluționarea cererii persoanei vizate prin care solicita ștergerea datelor sale personale (drept prevăzut de art. 17 din Regulamentul General privind Protecția Datelor). În acest context, s-a constatat că nu au fost respectate prevederile art. 12 alin. (2) și (3) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

De asemenea, societății La Santrade S.R.L. i-au fost aplicate și două măsuri corective:

– măsura corectivă de a informa persoana vizată cu privire la măsurile adoptate referitoare la ștergerea datelor acesteia, colectate fără consimțământul său expres;

– măsura corectivă de a facilita exercitarea drepturilor persoanelor vizate, prin punerea la dispoziție a unor date de contact valabile, inclusiv a unei adrese de e-mail funcționale, acestea urmând a fi făcute publice pe site-ul operatorului la secțiunile privind prelucrarea datelor personale, politica de confidențialitate, datele de contact.

 
Secţiuni: C. contravențional, Data protection, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD