Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Comunicare profesională Drept civil SELECTED Top Legal Universitaria

STOICA & ASOCIAȚII – Concursul de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu”

14 mai 2024 | JURIDICE.ro

Ce alegem între dispozițiile contractuale rigide și o practică statornicită între părți mai flexibilă în relațiile de afaceri și care sunt riscurile la care ne expunem”? Aceasta a fost doar una dintre numeroasele probleme de drept dezbătute de studenții din cadrul Facultății de Drept a Universității din București, în cadrul ediției a VI-a a Concursului de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu”, un proiect organizat de STOICA & ASOCIAȚII și Asociația Studenților în Drept, în colaborare cu Centrul pentru studii de drept natural și analiză normativă (CSDNAN), în perioada martie – mai 2024.

Peste 50 de studenți au participat în etapa scrisă a concursului, iar cele mai bune opt echipe s-au calificat în etapa pledoariilor. În data de 11 mai 2024, s-au desfășurat la Facultatea de Drept a Universității din București sferturile de finală și semifinalele, iar în ziua de 12 mai 2024, a avut loc finala concursului, în cadrul căreia cele mai bune două echipe au avut ocazia să își prezinte argumentele, într-una dintre sălile de ședință ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, în fața unui juriu format specialiști ai dreptului, compus din Prof. univ. dr. emerit Valeriu Stoica – Founding Partner -, lect. univ. dr. jud. Laura-Ioana Toma-Dăuceanu, Cătălina Dicu – Senior Partner-, Dan-Rareș Răducanu – Senior Partner – și Daniel Aragea – Partner.

Echipa câștigătoare a ediției din acest an a concursului (locul I) a fost formată din Alexia-Maria Rizoiu și Andreea Tatu, iar locul II a revenit celeilalte echipe finaliste formate din Cristiana Romanovschi și Iulia Enuc. De asemenea, juriul finalei a decis acordarea distincției individuale cel mai bun pledant studentei Iulia Enuc. Locul III a revenit echipelor semifinaliste, formate din Radu Antal și Andra Nedelea, respectiv Sabina Stafie și Iulia Stroe. Mențiuni pentru calificarea în etapa pledoariilor au fost acordate echipelor compuse din următorii studenți: Mihai Săvoiu și Iulia Scarlat; Mălina Harasim și Mihnea Diaconescu; Raluca-Maria Eșeanu și Daniel Barbu; Ana-Maria Pieleanu și Valentina Barbu. De asemenea, juriul din cadrul sferturilor de finală a decis acordarea unei mențiuni individuale pentru pledoarie studentului Mihai Săvoiu.

Efortul depus de către studenți a fost recompensat de către STOICA & ASOCIAȚII prin premii în bani și stagii de practică în cadrul societății de avocați. Felicitări tuturor participanților!

Echipa STOICA & ASOCIAȚII transmite mulțumiri studenților din cadrul Asociației Studenților în Drept pentru excelenta colaborare în organizarea concursului (Raluca Ababei, Cristina Constantin, Aiana Măntescu, Lorena Toma, Andreea Draghia, Radu Oancea, Amaliza Mișcodan, Andreea Ratiș, Livia Gogoașă și Dariana Șandru), precum și colegilor avocați implicați în acest proiect (Irina Titorian, Mircea Vasile, Angelica Alecu, Andreea Gurică, Mihai Trandafir, Paula Maftei, Corina Șerbănescu și Constantin Pintilie).

Devenit o tradiție, Concursul de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu” aduce laolaltă studenți și profesioniști ai dreptul, cu scopul de a susține pregătirea viitorilor juriști în cadrul unei întreceri studențești bazate pe principiile corectitudinii, cooperării și excelenței. Parte din filozofia instituțională a STOICA & ASOCIAȚII, concursul a devenit un reper pentru studenții Facultății de Drept a Universității din București.

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

 Constituită în anul 1995, STOICA & ASOCIAȚII a câștigat recunoaștere națională şi internațională în lumea dreptului şi a mediului de afaceri, prin întreaga sa activitate de asistență juridică şi de reprezentare a unui portofoliu vast de clienți. De la înființare și până în prezent, avocații din cadrul STOICA & ASOCIAȚII au făcut dovada că sunt o echipă puternică, întemeiată pe respectarea principiilor sale: Fidelitas, Integritas, Fortitudo. STOICA & ASOCIAȚII a dobândit o excelentă reputație națională şi internațională. Performanțele sale profesionale sunt recunoscute ca atare în cele mai importante ghiduri juridice: Chambers Europe, Legal 500, WTR 1000, IAM Patent 1000.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership