Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Articole Life Media & Publicitate Opinii SELECTED

Cu Metope spre înțelepciune: călătorie intelectuală prin valoare și educație

15 mai 2024 | Ioana PRÂNDUREL
Ioana Prândurel

Ioana Prândurel

Într-o lume în care superficialitatea și senzaționalismul domină spațiul public, nevoia de dialog autentic și profund este uriaș de acută. Emisiunea Metope, produsă de Casa Paleologu și susținută de Radio Guerrilla încă din 2019, răspunde exact acestei nevoi. Pentru ascultătorii noștri, Metope oferă un spațiu de cunoaștere și reflecție, un loc unde pot descoperi povești și idei care inspiră la studiu și la căutarea înțelepciunii.

De ce este acest proiect atât de important?

Pentru că prin fiecare ediție aducem lumina asupra culturii și educației, domenii esențiale pentru dezvoltarea personală, comunitară, profesională.

De ce Metope? Numele însuși sugerează o formă de artă minuțios lucrată, un fel de tăbliță pe care sunt înscrise sau reprezentate idei, povești și experiențe. Prin această emisiune, ne-am propus să oferim o platformă personalităților care predau, publică sau au un impact semnificativ în cultura românească și internațională. Întregul proiect îmi aduce aminte de acele serate culturale din alte epoci, unde oamenii se adunau să discute, să dezbată și să învețe unii de la alții. Asta este și ceea ce facem de unsprezece ani la Casa Paleologu.

Cât despre Metope, încă din prima ediție am dorit să construim un colț de lume al dialogului sincer și profund. Fiecare invitat care a trecut prin studioul nostru, fie că a fost cel de la radio, cel online sau cel creat la Casa Paleologu, a contribuit la diversitatea și autenticitatea discuțiilor. Am avut ocazia să ne întâlnim cu figuri remarcabile, să ascultăm povești fascinante și să explorăm idei care poate nu ar fi avut altfel spațiul necesar pentru a fi exprimate.

Ca aproape-jurnalist – am urmat cursurile de jurnalism și comunicare de la Facultatea de Jurnalism și Comunicare a Universității București – reactivez vechea mea pasiune pentru scrutarea și analiza subiectelor de interes și am descoperit cât de vitală este această platformă în peisajul mediatic actual. Într-o lume inundată de superficialitate și senzațional, Metope se remarcă prin jurnalism de calitate, oferind o adâncire în teme complexe și relevante. Sper că publicul larg găsește în Metope un refugiu intelectual. Dacă nu îl caută încă, sper să fie inspirat să asculte și să găsească astfel o altă variantă de dialog. Nevoia de a înțelege și a aprecia cultura românească este foarte mare, iar emisiunea noastră oferă tocmai acest spațiu de reflecție și aprofundare. Invitând experți și pasionați din diverse domenii liberale, le oferim un loc unde să-și împărtășească munca și viziunile și facilităm astfel o mai bună înțelegere a contextului cultural, social și educațional contemporan. De cinci ani, am avut privilegiul de a produce această emisiune alături de Theodor Paleologu și, recent, Joshua Pandele.

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Pentru noi, Metope nu este doar o emisiune; este un proiect viu și respirația unei mici comunități de intelectuali dedicați. Este un angajament pentru promovarea valorilor liberale și a educației de calitate, un colț de lume unde inteligența și cultura sunt celebrate într-un peisaj jurnalistic care are mare nevoie de astfel de spații. Metope vine din inima Casei Paleologu și continuă să fie o contribuție semnificativă la peisajul cultural și intelectual românesc, un loc unde fiecare ediție reprezintă o nouă pagină de cunoaștere, reflecție și dialog autentic.

Ioana Prândurel

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership