Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Flux informații Universitaria

Festivitatea dedicată Zilei aniversare a SNPAP Târgu Ocna

15 mai 2024 | JURIDICE.ro

Miercuri, 15 mai 2024, Şcoala Naţionala de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu-Ocna a dat publicității următorul comunicat:

Acum 27 de ani lua ființă Școala Națională de Administrație Penitenciară Târgu Ocna, instituție de învățământ militar, devenită emblematică pentru sistemul penitenciar românesc, care a oferit de-a lungul a peste sfert de veac multor generații de ofițeri și agenți de poliție penitenciară șansa să se formeze aici ca oameni și ca profesioniști de cel mai înalt nivel.

Ziua de 14 mai a devenit, începând cu acest an, zi de mare sărbătoare pentru noi, reprezentând, în mod oficial, Ziua aniversară a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna, așa cum este prevăzut în noul Regulament de Organizare și Funcționare al instituției noastre aprobat prin ordinul ministrului justiției nr. 1441/C/08.08.2023.

În acest context aniversar, în data de 14 mai 2024, la sediul școlii noastre au fost organizate o serie de activități deosebite, cu însemnătate specială atât pentru instituție, cât și pentru comunitatea noastră.

La festivitatea de aniversare a 27 de ani de la înființarea școlii au luat parte: reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor din România și din Republica Moldova, reprezentanți ai unităților penitenciare,  reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, personalul școlii și foștii colegi care au lucrat în instituția noastră, domnul Cristian-Aurelian Ciubotaru, primarul Orașului stațiune Târgu Ocna, domnul colonel (r) Ioan Grefu, primul comandant al școlii naționale și domnul general(r) Ionel Cel Mare, fost director general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, în prezent președinte al Consiliului Județean Vrancea, precum și domnul Narcis Jitaru, subprefect al Județului Bacău.

Întrucât ziua de 14 mai este declarată Zi națională de cinstire a memoriei martirilor din temnițele comuniste, în biserica de lemn din curtea școlii, preoții capelani de penitenciare din regiunea N-E au oficiat Sfânta Liturghie, Acatistul și slujba de pomenire pentru cei care au suferit pentru neam și credință în închisorile comuniste.

Slujba religioasă a fost urmată de Ceremonialul de arborare a drapelului României, act solemn și deosebit de important, care onorează tradiția și identitatea națională, și a continuat cu defilarea elevilor în fața celor prezenți.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Oaspeții care au participat la eveniment au avut, de asemenea, oportunitatea de a vizita școala noastră și de a afla informații despre desfășurarea procesului didactic, precum și despre dotările și facilitățile de care dispunem.

Activitatea a continuat cu o ședință festivă, organizată în sala de festivități „Ferdinand I” a școlii, în cadrul căreia domnul Nicolae Adrian Alexe, muzeograf în cadrul Complexului Național Muzeal Astra din Sibiu, le-a prezentat invitaților informații interesante privind istoria uniformelor militare din România.

Manifestările au fost completate de conferințele și lansările de carte, adresate cu precădere elevilor școlii și celor prezenți din comunitate, susținute de scriitorii Marius Balo și Danion Vasile care au mărturisit despre întoarcerea la credință și despre pătimirile din închisorile comuniste.

În cadrul aceleiași festivități, a fost prezentat un scurt film retrospectiv privind evoluția școlii începând cu anul 1997, ocazie cu care oaspeții au remarcat preocuparea constantă a conducerii instituției pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlii, aspect care au fost subliniat și în discursurile celor care au luat cuvântul.

Fiind un eveniment organizat cu porțile deschise, elevii și profesorii din cadrul liceelor și școlilor din oraș au fost invitați să sărbătorească alături de noi această zi aniversară, fiind, totodată, o ocazie pentru elevi să descopere tainele profesiei de polițist de penitenciare și să familiarizeze cu oportunitățile de carieră pe care le oferă sistemul penitenciar românesc.

Programul activităților s-a finalizat cu un spectacol organizat de către elevii școlii noastre la Teatrul de vară „Colonel Ioan Grefu” din cadrul școlii. Spectacolul a fost realizat în colaborare cu artiști din Târgu Ocna și foști participanți la Tabăra de învățare, activitate care s-a desfășurat în instituția noastră în luna ianuarie 2024.

Celebrarea zilei aniversare a instituției noastre în data de 14 mai devine, începând cu acest an, un eveniment important din viața școlii și, totodată, o oportunitate de a promova imaginea școlii și a poliției penitenciare la nivelul comunității din care facem parte.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership