Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministerul Justiției construiește sedii noi pentru Judecătoriile Costești și Horezu. UPDATE: Lucrările avansează conform graficelor
02.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 2 mai 2022, Ministerul Justiției a informat că lucrările la sediile noilor judecătorii Horezu și Costești avansează conform graficelor, potrivit unui comunicat.

Ambele sedii ale judecătoriilor sunt construite de la zero, pe terenuri aflate în proprietatea Ministerului Justiției, iar, la finalizarea acestora, actul de justiție se va desfășura în condiții moderne, adecvate nevoilor justițiabililor și magistraților.

În prezent, ambele judecătorii funcționează în imobile care nu mai pot fi reabilitate din cauza uzurii accentuate, îngreunând atât activitatea magistraților, cât și participarea părților la actul de justiție.

***

Joi, 17 iunie 2021, Ministerul Justiției a informat că a demarat două licitații importante privind construirea de sedii noi pentru judecătoriile din Costești și Horezu, potrivit unui comunicat.

Cele două judecătorii vor beneficia de sedii noi prin Proiectul de Îmbunătățire a Serviciilor Judiciare (JSIP), finanțat de Banca Mondială.

În prezent, ambele judecătorii funcționează în imobile care nu mai pot fi reabilitate din cauza uzurii accentuate, îngreunând atât activitatea magistraților, cât și participarea părților la actul de justiție.

Judecătoria Costești funcţionează într-un imobil construit în anii 1941-1963 cu destinație de casă de cultură. În anul 1994, construcţia a fost supusă unui proces de remodelare ca urmare a transformării ei în sediu de judecătorie, iar de atunci nu au mai fost efectuate lucrări de modernizare, remodelare sau consolidare la acest imobil. De asemenea, Judecătoria Horezu funcționează într-o clădire construită la începutul secolului XX, având destinația inițială de casă de tratament.

Atât Judecătoria Costești, cât și Judecătoria Horezu vor fi construite de la zero, pe terenuri aflate în proprietatea Ministerului Justiției. Durata estimată a lucrărilor de construcție este de 24 de luni.

Prin construirea de clădiri noi pentru cele două instanțe de judecată, justițiabilii vor beneficia de servicii de calitate într-un spațiu adecvat necesităților.

:: Licitație Judecătoria Horezu
:: Licitație Judecătoria Costești

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti