« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Suciu Popa câștigă un litigiu de drept societar pentru Rompetrol Well Services
17.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Suciu Popa câștigă pentru Rompetrol Well Services un litigiu de drept societar inițiat de unul dintre acționarii minoritari. Cererea de chemare în judecată urmărea anularea unei hotărâri a adunării generale extraordinare a acționarilor pe motiv că voturile unui acționar ce s-a abținut de la vot au fost luate în calcul la stabilirea cvorumului, precum și obligarea consiliului de administrație la reconvocarea adunării.

Soluția instanței prezintă relevanță în contextul în care clarifică întinderea interdicțiilor stabilite de art. 127 din Legea nr. 31/1990 pentru acționarii aflați în conflict de interese, respectiv stabilește faptul că voturile unui acționar care se abține de la vot trebuie să fie luate în considerare la stabilirea cvorumului necesar pentru desfășurarea ședinței. Totodată, soluția stabilește inexistentă în sarcina Consiliului de Administrație a unei obligații de reconvocare automată a AGEA în ipoteza în care se constată neîndeplinirea cvorumului, precum și lipsa calității procesuale pasive a Consiliului de Administrație în ipoteza în care acestuia nu i s-a adresat o solicitare de reconvocare a AGEA.

Echipa Suciu Popa care a gestionat cu succes acest dosar a fost condusă de Miruna Suciu, Managing Partner și Dan Ciobanu, Partner, respectiv de Radu Chiran, Managing Associate.

Suciu Popa este una dintre cele mai importante societăți de avocatură din România, cu performanțe notabile în toate ariile dreptului afacerilor și dreptului corporativ, litigiilor și disputelor administrative și comerciale, fiind clasată în mod constant de către ghidurile locale și internaționale în topul firmelor de avocatură din România. În luna iunie 2021, Suciu Popa a fost desemnată de către Benchmark Litigation drept câștigătoarea premiului pentru litigii de impact, iar Managing Partner-ul Luminița Popa a fost desemnată avocatul litigant al anului în România de către aceeași publicație.

:: English version

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Drept civil, Drept comercial | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD