« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Programul național de facilități în domeniul transportului aerian
17.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 604 din 17 iunie 2021 a fost publicat Programul național de facilități în domeniul transportului aerian, din 27.05.2021.

Facilitățile în domeniul transportului aerian sunt definite de lege ca fiind totalitatea serviciilor și baza materială asociată acestora, asigurate pe un aerodrom în legătură cu intrarea și ieșirea aeronavelor, persoanelor, bagajelor, mărfurilor și altele asemenea, în traficul aerian intern și internațional.

Obiectivul programului a fost acela de a asigura adoptarea de fiecare instituție a măsurilor necesare facilitării mișcărilor de aeronave, echipaje, pasageri și mărfuri pe aeroporturile din România.

În scopul atingerii acestui obiectiv, a fost înființat Comitetul național de facilități aeronautice, precum și comitetele de facilități de la nivelul aeroporturilor, organisme ale căror atribuții sunt prevăzute la cap. 4

Pe lângă regulile care stabilesc modalitatea de transportare a bagajelor și mărfurilor în aeroport, programul mai prevede și un set de norme privind protecția pasagerilor.

Astfel, s-au stabilit măsuri de protecție împotriva furtului documentelor de călătorie necompletate și a însușirii ilegale a documentelor de călătorie nou-emise, precum verificări de tip eMRTD în cadrul procedurilor de control la trecerea frontierei de stat.

În același sens, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date va transmite către INTERPOL informații privind documentele de călătorie furate, pierdute și retrase, eliberate de România, pentru a fi incluse în baza de date.

Programul mai stabilește că MAI va evalua necesitatea amplasării de personal de legătură în aeroporturi din alte state, cu scopul de a ajuta operatorii aerieni să stabilească valabilitatea și autenticitatea documentelor de călătorie ale persoanelor care se îmbarcă.

De asemenea, și operatorii aerieni au obligația de a comunica date despre pasagerii pe care urmează să îi transporte către România structurilor competente ale IGPF, pentru combaterea migrației ilegale și îmbunătățirea controlului la frontieră.

Intrare în vigoare: 17 iunie 2021

 
Secţiuni: Drept penal, Monitorul Oficial al României, Transporturi | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD