Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Wolf Theiss a asistat Glovo în achiziţia de 170 de milioane de EURO a șase companii deţinute de Delivery Hero în Europa Centrală şi de Est
17.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Drept civil, Dreptul muncii, Dreptul proprietatii intelectuale, Fuziuni și achiziții, Litigii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Wolf Theiss a asistat cu succes Glovoapp23, S.L. („Glovo”), unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global din industria livratorilor, în achiziția multijurisdicțională de 170 milioane EUR a operațiunilor Delivery Hero în România, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina. Tranzacția a fost finalizată astăzi, 17 iunie 2021, în Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina, în timp ce în România achiziția rămâne supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Echipa Wolf Theiss din România sub îndrumarea Ilenei Glodeanu, avocat partener, a acționat în calitate de coordonator pentru consultanța multijurisdicțională oferită în toate fazele tranzacției, de la efectuarea analizei de tip due diligence pentru entitățile țintă, până la asistenţa locală cu privire la documentația aferentă tranzacției, finalizarea și acțiunile necesare din perioada de tranziție. Achiziția a fost una complexă, având în vedere sectorul de activitate, modul în care afacerea este organizată pentru livrarea de alimente și bunuri prin intermediul internetului, dar și având în vedere structura tranzacției care implică acorduri de vânzare-cumpărare separate pentru entitățile implicate. Achiziția entităților Delivery Hero din Serbia, Bulgaria, Muntenegru şi Bosnia-Herțegovina a fost finalizată la 17 iunie 2021. În România, ca tranzacție de sine stătătoare, achiziția este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

După această tranzacție de referință, în portofoliul Glovo au intrat sau urmează să intre brandurile Foodpanda în România și Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Pauza în Croația. La începutul acestui an, Wolf Theiss a asistat Glovo şi în cadrul achiziției companiei Ehrana, din Slovenia.

Pentru Glovo, acest proiect a fost una dintre cele mai mari tranzacții realizate până în prezent, fiind totodată deosebit de solicitant, deoarece a implicat mai multe jurisdicții din Europa Centrală și de Est. În ultimele luni am lucrat îndeaproape cu toate echipele Wolf Theiss implicate în tranzacție, iar ajutorul lor în fiecare jurisdicție și arie de expertiză a fost esențial pentru realizarea cu succes a tranzacției„, a declarat Head of Legal Glovo.

Ileana Glodeanu, partener Wolf Theiss și coordonator al echipei Corporate / M&A din România: „Suntem recunoscători că am fost împreună cu Glovo și casa de avocatura Uria Menendez în această tranzacție strategică de e-commerce / aplicaţie de livrare multi-category. Pentru echipa Wolf Theiss, este întotdeauna o reală plăcere să fim alături de jucătorii mondiali în procesul de consolidare şi extindere a prezenței lor în Europa Centrală și de Est. Colegii mei din toate cele 6 jurisdicții din CEE și-au pus cu măiestrie toată dedicarea și expertiza în realizarea cu succes a acestui proiect.

În România, sub coordonarea Ilenei Glodeanu au contribuit la succesul acestei tranzacții: Luciana Tache (Avocat Senior, Corporate M&A), Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate M&A), George Ghitu (Avocat Senior, Corporate M&A), Nina Lazăr (Avocat, IP&IT), Andreea Stan (Avocat Senior, Dreptul Muncii), Costin Şalaru (Avocat, Dreptul Muncii), Cornelia Postelnicu (Avocat, Corporate M&A), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate M&A), Flaviu Nanu (Counsel, Drept Imobiliar), Sorin Dumitru (Avocat Senior, Litigii & Proprietate Intelectuală), Anca Jurcovan (Partener, Concurenţă), Ionescu Maria (Avocat, Concurenţă).

În Serbia şi Muntenegru echipa a fost coordonată de Natasa Lalovic Maric (Partener, Corporate, M&A) şi i-a inclus pe: Vidak Kovacevic (Counsel, Drept Imobiliar), Maja Stankovic (Counsel, Concurenţă), Aleksandar Ristic (Avocat Senior, Corporate, Litigii), Marijana Zejakovic (Avocat Senior, Dreptul Muncii, Data Protection), Marko Tesanovic (Avocat Senior, Drept Financiar-Bancar), Milos Andjelkovic (Avocat Senior, Drept Financiar-Bancar), Aleksandra Andjelkovic (Avocat, Proprietate Intelectuală).

În Croația, echipa a fost formată din Luka Tadic-Colic (Partener, Corporate M&A şi Concurenţă) în calitate de coordonator al echipei şi Ira Peric Ostojic (Consultant, Dreptul Muncii & GDPR).

În Bulgaria echipa coordonată de Katerina Novakova (Counsel, Projects, Reglementare & Achiziţii, Litigii) i-a inclus pe Zulieta Markova (Avocat, Concurenţă, Dreptul Muncii, IP & IT), Nikoleta Ratcheva (Avocat, Corporate), Yanitsa Radeva (Avocat, Tax, Corporate), Bisera Petsovska (Avocat, Dreptul Muncii, Tax), Kristian Yabalkarov (Avocat, Corporate).

În Bosnia şi Herzogovina, echipa de avocaţi a fost formată din: Naida Čustović – Law Office Naida Čustović în cooperare cu Wolf Theiss (Drept Financiar Bancar, Corporate, Concurenţă Ajutor de Stat, Proiecte), Lamis Kulenović – Avocat la Law Office Naida Čustović în cooperare cu Wolf Theiss (Corporate, Dreptul Muncii, IP & IT), Alija Genjac – Avocat la Law Office Naida Čustović ]n cooperare cu Wolf Theiss (Litigii, Corporate, Drept Financiar-Bancar), Vedran Hadžimustafić – Avocat Wolf Theiss (Corporate, Dreptul Muncii) şi Ajla Delić – Avocat Wolf Theiss (Drept Financiar-Bancar, IP & IT, Corporate).

DESPRE GLOVO

Glovo este o aplicație de livrare de categorii diverse de produse și una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume. Fondată în Barcelona în 2015, operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. Aplicația conectează utilizatorii cu restaurante, lanțuri alimentare, farmacii și magazine cu amănuntul și include, de asemenea, o categorie „orice” care permite utilizatorilor să comande orice doresc.

DESPRE DELIVERY HERO

Delivery Hero este principala platformă de livrare locală din lume, care își desfășoară activitatea în aproximativ 50 de țări din Asia, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Compania a început ca serviciu de livrare de alimente în 2011 și astăzi rulează propria platformă de livrare pe patru continente. În plus, Delivery Hero este pionierul comerțului rapid, următoarea generație de comerț electronic, având ca scop să aducă alimente și bunuri de uz casnic clienților în mai puțin de o oră și adesea în 10-15 minute. Cu sediul central în Berlin, Germania, Delivery Hero este listată la bursa din Frankfurt din 2017 și a devenit parte a principalului index DAX (Deutscher Aktienindex) în 2020.

DESPRE WOLF THEISS

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Prin îmbinarea expertizei juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează competențele juridice, financiare și comerciale.

:: English version

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti