« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Promulgarea Legii privind acceptarea Convenției globale pentru recunoașterea calificărilor din învățământul superior. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
24.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 615 din 22 iunie 2021 a fost publicată Convenția globală pentru recunoașterea calificărilor din învățământul superior, din 25.11.2019.

Inspirată de o voință comună de consolidare a legăturilor educaționale, geografice, umanitare, culturale, științifice și socioeconomice între statele părți și pentru a consolida dialogul dintre regiuni, ONUESC a adoptat, la 25 noiembrie 2019, Convenția globală pentru recunoașterea calificărilor din învățământul superior.

Convenția promovează, în principal, responsabilitatea statelor de a oferi o educație de calitate, incluzivă și echitabilă, la toate nivelurile și oportunități de învățare pe tot parcursul vieții pentru cetățeni, în contextul creșterii cooperării internaționale în învățământul superior, a mobilității studenților, lucrătorilor, profesioniștilor, cercetătorilor și a cadrelor universitare, a schimbărilor în cercetarea științifică și a diferitelor moduri, metode, dezvoltări și inovații în predare și învățare.

Așadar, în urma semnării decretului de acceptare a Convenției de către Președintele României, aceasta urmează să producă efecte și în privința României, ca stat participant la aceasta.

Intrare în vigoare: 22 iunie 2021

***

Vineri, 18 iunie 2021, Klaus Iohannis, Președintele României, a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind acceptarea Convenției globale pentru recunoașterea calificărilor din învățământul superior, adoptată la Paris la 25 noiembrie 2019 (PL-x 127/17.03.2021), potrivit unui comunicat.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Lege 9, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD