« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Primul Program de Formare / Certificare în Managementul germano-elvețian «PRECIS» lansat de Asociația ”Împreună pentru România Modernă” (Cluj/Nuremberg) cu sprijinul Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart”
18.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

De ce este URGENTĂ nevoia mediului de business și a tinerilor să urmeze acest program?

Conform Agenției de Rating și Evaluare Coface în practică, companiile din România au ajuns să progreseze foarte lent datorită lipsei unei strategii pe termen lung, conducând la o competitivitate tot mai scăzută, reducerea clasei de mijloc, accentuarea unui fenomen de polarizare și mai ales un ”spirit antreprenorial modest”. Ele nu reușesc să se capitalizeze și să treacă eficient prin ciclurile economice necesare recuplării la modelul de dezvoltare UE.

De aceea, s-ar cuveni să punem în viitor mult mai mult accent pe programele de formare continuă (”long-life learning”) sau de formare a adulților în scopul creșterii performanței și productivității, dar și, în general, pe sprijinirea unei dezvoltări mai robuste și mai rapide a mediului de afaceri autohton, inclusiv prin formarea pro-antreprenorială și financiară a elevilor.

Cui se adresează programul?

Grupurile-țintă avute în vedere sunt: absolvenții de liceu, școală post-liceală, studenții și masteranzii; tinerii întreprinzători sau care doresc să-și deschidă o afacere în cele mai diverse domenii; tinerii manageri (entry și mid level) și persoanele interesate să-și reinventeze cariera profesională.

Prin ce este ORIGINAL și UTIL acest demers?

Sunt furnizate, sintetic, TOATE cunoștințele necesare și suficiente pentru a remedia sau chiar elimina riscurile derivate din procentul preconizat de 40% ”analfabeți funcționali și sociali” (conform Coaliției pentru Educație din România) prin formarea așa-numitelor ”soft-skills” – abilități practice și cu caracter antreprenorial în rândul tinerilor.

Care sunt beneficiile-cheie?

Mentoring / consiliere dezvoltare personală în favoarea orientării pro-antreprenoriale; Scrisoare de Recomandare către angajatori și ghidaj personalizat; prioritate pentru burse și stagii internaționale; atestarea competențelor și abilităților de tip ”life-long learning” (pe toată durata vieții, cf. UNESCO Institute și Comisia Europeană), întărirea brandului personal, implicare directă în evenimente și proiecte cu finanțare europeană.

Care sunt pașii de urmat?

În scopul obținerii afilierii și certificării absolvirii cu succes a programului, furnizat în co-tutelă de Asociația ”Împreună Pentru România Modernă (IPRM) și Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD) – proiect de internaționalizare a educației -, fondat de către Fundația EUROLINK-Casa Europei cu amabilul sprijin al Academiei Române (2012), organizațiile și persoanele motivate pot consulta websiteul programului – www.iprm.ro și completa Formularul de Înscriere –  https://forms.gle/8Sic3Xcp4u2uVS3q7 . Cursurile se desfășoară, începând cu data de 1 iulie 2021, în sistem mixt, fiind disponibile oricui, la distanță (online), în funcție de când are posibilitatea să le acceseze, alternativ, între module, fiind disponibile și sesiuni de mentorat live.

Prezenta inițiativă în sprijinul mediului de afaceri activ în România și al viitoarei generații de tineri antreprenori se datorează cunoscutului om de afaceri german de origine română, fost campion național la baschet, Mircea BARNA, fondatorul Asociației ”Împreună Pentru România Modernă, alături de un prestigios grup de mentori și traineri din țară și din străinătate, precum Thomas ACHELIS, Victor TUDORAN, Iosif POP, Ralf KÜSTER.

O prezentare mai extinsă a beneficiilor programului pentru mediul de afaceri și tânăra generație va fi oferită cu ocazia Reuniunii-bilanț ”Stadiul Actual al Aplicării Strategiei Regiunii Dunării  și oportunitățile geo-economice oferite României în următorul deceniu”, organizată în contextul aniversarii Zilei Internaționale a Dunării, la sediul USH Pro Business, în data de 28 iunie 2021.

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: ANUNTURI, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD