« Flux noutăţi
JURIDICE.ro
JURIDICE

Daria Niculcea: Pe JURIDICE.ro sunt peste 20.000 de oameni în fiecare zi
23.06.2021 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Alina Matei

Alina Matei

Daria Niculcea

Daria Niculcea

Alina Matei: Mulțumesc, Daria Niculcea, Director Executiv JURIDICE.ro, pentru timpul acordat cititorilor JURIDICE.ro. Ideea acestui interviu mi-a venit văzându-te în cadrul evenimentului organizat de ELSA Timișoara – Law, Business & Society – și mi-am dat seama că am făcut interviuri cu o serie de oameni interesanți și importanți, mai puțin cu cei din organizația în care activez. M-am gândit că e cazul să îndrept această stare de fapt. Ce înseamnă pentru tine numirea recentă în funcția de Director Executiv al JURIDICE.ro?

Daria Niculcea: Eu mulțumesc pentru că te-ai gândit la mine. Numirea în calitate de Director Executiv JURIDICE.ro mă onorează și în același timp mă stimulează să mă ridic la nivelul cerut atât de cititorii, membrii, partenerii și prietenii J cât și la așteptările lui Andrei Săvescu și ale tale, co-fondatori JURIDICE.ro.

Dar cel mai important, înseamnă responsabilitate: de a crește numărul de cititori (ne apropiem de 500.000/lună), de a dezvolta proiectele dezbateri.juridice.ro și evenimente.juridice.ro, de face cunoscută tuturor juriștilor noua noastră platformă video (video.juridice.ro) și de a dezvolta produse noi pentru a onora nevoile membrilor și partenerilor noștri.

Alina Matei: Ești absolventă a Facultății de Drept a Universitatea din București, dar nu ești un jurist în sensul clasic. Și, totuși, când ți-ai dat seama că drumul drept al Dreptului își arată foloasele?

Daria Niculcea: Mi-am dat seama în anul 1 de facultate că nu îmi place dreptul suficient de mult încât să profesez cu dedicație si pasiune, iar altfel nici nu se pune în discuție la mine.

Faptul că am absolvit Facultatea de Drept cred că mă ajută foarte mult să înțeleg cum gândește comunitatea JURIDICE.ro, cu ce se confruntă și câtă muncă este în spate.

Alina Matei: Goethe spune că să muncești e simplu, iar să gândești e complicat, dar să-ți pui gândurile în practică e chiar și mai complicat. Cum ai reușit ca fiecare proiect de care te-ai ocupat la juridice.ro să-ți rămână drag și să ai succes?

Daria Niculcea: Îmi place foarte mult ceea ce fac si m-am comportat mereu ca si cum JURIDICE.ro ar fi propria mea afacere. De fapt din anul 2020 chiar este. 😊

Alina Matei: Care proiect J îți vine ție mănușă?

Daria Niculcea: Îmi sunt dragi toate proiectele de care m-am ocupat. Dacă nu îmi place un lucru, nu mă apuc să-l fac. De altfel nu m-am ocupat niciodată de redacție, mă bucur că intervin foarte rar acolo și de obicei sunt în plus. Irina, Anca și toți ceilalți fac o treabă excelentă.

Sunt ambiționată de fiecare dată de provocarea de a dezvolta un proiect nou.

Alina Matei: Cum este o zi din viața ta?

Daria Niculcea: Nu sunt atât de matinala pe cât mi-aș dori, dar pandemia mi-a simplificat destul de mult viața. În majoritatea cazurilor dimineața fac sport, beau o cafea, gătesc mic dejun, citesc presa, apoi mă pun la laptop și până seara răspund și dau mail-uri, chat-uri, telefoane, comunic cu echipa, rezolv chestiuni administrative, fac contracte, gândesc și pregătesc dezbateri, conferințe (împreună cu Beatrice și Codrin, fără de care nu aș reuși).

Alina Matei: Cum îi percepi tu pe cei care intră zilnic pe J? De ce crezi că o fac?

Daria Niculcea: Cred că sunt oameni care doresc să fie informați și documentați. Pe J sunt peste 20.000 de oameni în fiecare zi, care zăbovesc între câteva zeci de secunde și câteva zeci de minute, ceea ce înseamnă că facem o treabă bună și suntem în capul oamenilor zilnic.

Alina Matei: Tu pe ce site-uri intri zilnic?

Daria Niculcea: JURIDICE.ro, Ziarul Financiar, Hotnews.ro și contributors.ro. Cred că are dreptate Andrei Săvescu, în medie un om nu vizitează constant, zilnic, mai mult de 7-8 site-uri de referință.

Apoi intru săptămânal pe: https://hbr.org/, https://fs.blog/, https://mindarchitect.ro/.

Alina Matei: Ce faci când îți dai seama că un jurist cu care stai de vorbă nu a auzit în viața lui de juridice.ro?

Daria Niculcea: Înainte mă stresam, mă agitam. De ceva vreme nu mai am nicio reacție, mi se pare firesc, dar mă gândesc mereu cum aș putea face ca să afle cât mai multă lume de JURIDICE.ro.

Alina Matei: Ce ți-ai dori să vezi pe juridice.ro și încă nu este?

Daria Niculcea: Reclamă, multă reclamă. Glumesc. 🙂

Acum serios vorbind, dacă mă gândesc la Home page – mi-aș dori să fie mai vizibile toate proiectele; dacă mă gândesc la dezbateri – mai multe dezbateri la care să avem și oameni din domeniul afacerilor, nu doar juriști; dacă mă gândesc la interviuri – mai multe interviuri cu oameni de afaceri; dacă mă gândesc la conferințe – să implementăm plata cu cardul, dacă mă gândesc la noua platformă video – să afle toata lumea despre ea. 🙂

Alina Matei: Ce îți propui în plan personal să faci?

Daria Niculcea: Îmi propun să fiu mai bună și mai înțelegătoare cu mine și cu cei din jur. Îmi propun să fiu mai conștientă că uneori vocea din capul meu nu este cine sunt eu. Și îmi propun să mă bucur mai mult de familie și de cei pe care îi iubesc.

Alina Matei: Un mesaj, te rog, pentru cititorii J.

Daria Niculcea: Să fim sănătoși și recunoscători pentru tot ce avem.

Alina Matei: Mulțumesc pentru că ai stat de vorbă cu mine.

Daria Niculcea: Mulțumesc și eu atât ție cât și celor care au ajuns până la finalul interviului pentru timp și încredere.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Interviuri, JURIDICE.ro, Life, SELECTED TOP LEGAL | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD