« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Noi dispoziții privind intabularea imobilelor traversate de limita de demarcare a localității
23.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 614 din 22 iunie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 656/2021 pentru completarea Regulamentului privind realizarea, verificarea și recepția lucrărilor sistematice de cadastru și înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1/2020

Ordinul stabilește că, pentru imobilele traversate de limita unității administrativ-teritoriale, înscrierea în cartea funciară trebuie realizată în concordanță cu situația juridică a imobilului, în unitatea administrativ-teritorială prevăzută în titlul de proprietate.

În această situație, înscrierea în cartea funciară se va realiza cu mențiunea specială a existenței limitei de demarcare, care se va radia din oficiu, în baza referatului întocmit de inspector și aprobat de inginerul-șef, dacă intervine modificarea, actualizarea ori rectificarea limitei unității administrativ-teritoriale.

Intrare în vigoare: 22 iunie 2021

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD