Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

MAE a organizat o masă rotundă dedicată promovării jurisdicției Curții Internaționale de Justiție
25.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

joi, 24 iunie 2021, Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, a găzduit o masă rotundă la nivel înalt dedicată promovării jurisdicției Curții Internaționale de Justiție (CIJ), potrivit unui comunicat.

Bogdan Aurescu: „Ca profesor de drept internațional și membru al Comisiei de Drept Internațional a ONU, ca diplomat de carieră și fost Agent al României în fața Curții Internaționale de Justiție, precum și ca ministru al afacerilor externe al României, este firesc pentru mine să acord o mare importanță soluționării pașnice a diferendelor, atât din perspectiva teoretică, cât și din cea practică. Respectarea dreptului internațional se află în centrul demersurilor de politică externă a României, împreună cu promovarea statului de drept la nivel internațional. Acest principiu ar trebui să facă parte integrantă din politica externă a fiecărui stat din lume, iar o modalitate concretă de a realiza acest lucru este întărirea CIJ. Numărul tot mai mare de dosare aflate pe rolul Curții, inclusiv unele de mare complexitate, precum și referirile la jurisdicția CIJ în numeroase convenții reflectă încrederea statelor în activitatea judiciară de înaltă calitate a acesteia. Multe cazuri vizează probleme de interes nu numai pentru părțile direct implicate, ci și pentru comunitatea internațională în ansamblu. Astfel, influența Curții în relațiile internaționale este resimțită din ce în ce mai larg, în timp ce hotărârile sale sunt percepute ca fiind imparțiale, pe deplin construite în temeiul dreptului internațional și contribuind la dezvoltarea acestuia.”

Intervenția ministrului afacerilor externe este disponibilă în format video aici.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti