« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Ajutoare de urgență pentru persoanele afectate de inundații în anul 2021
25.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 624 din 24 iunie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 671/2021 privind acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2021.

Pentru sprijinirea familiilor și persoanelor singure afectate de inundații în cursul anului 2021, prin prezenta hotărâre se dispune acordarea de ajutoare de urgență, în limita sumei de 5.000.000 lei, din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

În acest sens, inundațiile cuprind atât ploile abundente, cât și fenomenele asociate acestora, respectiv alunecările de teren și fenomenele meteorologice deosebite.

Ajutoarele de urgență se vor acorda, indiferent de veniturile beneficiarilor, astfel:
– câte 6.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75% inclusiv;
– câte 4.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% inclusiv și 75%;
– câte 2.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 25% inclusiv și 50%;
– câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%;
– câte 1.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

De asemenea, în cazul în care s-au înregistrat pierderi de vieți omenești, familia persoanei decedate va beneficia suplimentar de suma de 7.500 lei, indiferent de numărul victimelor.

Sumele de bani se vor acorda numai în cazul locuințelor în care persoanele trăiesc efectiv, indiferent de regimul juridic al deținerii acestora. În cazul în care persoana deține mai multe locuințe afectate, ajutorul se va acorda pentru o singură locuință.

Intrare în vigoare: 24 iunie 2021

 
Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul securitatii sociale, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD