Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Facultatea de Drept din Timișoara își premiază premianții. Ediția 2021
28.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 28 iunie 2021, Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a dat publicității următorul comunicat, semnat de prof. univ. dr. Lucian Bercea – Decan:

Rezultatele obținute de studenții Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara la concursurile naționale și internaționale organizate în anul universitar 2020-2021 sunt marcate public printr-un eveniment organizat joi, 1 iulie 2021, începând cu ora 16:00, în Amfiteatrul A11 al Universității de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4.

Cu această ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la ediția 2021 a Hexagonului Facultăților de Drept, prestigios concurs național organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Al. I. Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara. Echipa Facultății de Drept din Timișoara s-a situat pe locul III în clasamentul general. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la proba de Drept constituțional (prin echipa formată din Dorin Fitchevici și Denis Makamul, coordonată de lect. univ .dr. Andreea Verteș-Olteanu), locul III la proba de Drept civil (prin echipa formată din Teodora Trifa și Maria Rizea, coordonată de drd. Maximilian-Andrei Druță) și locul IV la proba de Drept penal (prin echipa formată din Andreea Birău și Iasmina Drăguescu, coordonată de drd. Cristina Nicorici). La pregătirea echipelor au contribuit, de asemenea, cadre didactice titulare ale disciplinelor de concurs și doctoranzi ai facultății.

Totodată, vor fi premiați studenții care au participat la rundele internaționale finale ale EuropeanHuman Rights Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc de drepturile omului, aflat la a 9-a ediție, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association. În concurs s-au înscris echipe din 81 de universități europene, 68 dintre acestea fiind declarate eligibile pentru rundele regionale. În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe. Echipa Facultății de Drept din Timișoara, alcătuită din Lorena Lazea, Iulia Ungureanu, Raluca Țigla și Slaven Nichici (studenți în anul III), s-a calificat în semifinale și a ocupat locul IV în clasamentul general al competiției. Pregătirea echipei a fost coordonată de prof. univ. dr. Raluca Bercea și lect. univ. dr. Sorina Doroga.

De asemenea, vor fi premiați studenții care au participat la runda internațională a Telders International Law Moot Court Competition, cel mai prestigios concurs studențesc din Europa pe teme de drept internațional public, organizat de către Universitatea Leiden (Olanda). În etapa internațională au concurat 32 de echipe. Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Sara Onofrei, Daniel Sporea, Tania Velcsov (studenți în anul II) și Mihai Șevciuc (student în anul III), a obținut locul I în clasamentul pledoariilor orale pentru reclamanți (Best Oral Argumentation on behalf of the Applicant) și locul VI în clasamentul consolidat al reclamanților. Pregătirea echipei a fost coordonată de lect. univ. dr. Sorina Doroga și drd. Alexandra Burdulea.

Cu aceeași ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la etapa finală a Central and Eastern European Moot Court, aflat la a 26-a ediție, organizat de către British Law Centre și Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge, susținut de Clifford Chance, European Investment Bank și The Honourable Society of the Inner Temple. Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Andra Cenan-Glăvan, Mihai Zdrobeu (studenți în anul IV) și Bogdan Oros (student în anul III), s-a calificat în etapa finală a competiției, situându-se pe locul VI. Totodată, Andra Cenan-Glăvan a obținut un premiu individual de pledoarie. Pregătirea echipei a fost coordonată de prof. univ. dr. Raluca Bercea, lect. univ. dr. Sorina Doroga și drd. Bianca Șerb.

Premiile oferite studenților constau în burse acordate de societățile de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații (TZA), Schönherr România, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang (CMS) și Maier | Ciucur, de Camera Notarilor Publici Timișoara, precum și de Universitatea de Vest din Timișoara.

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la concursurile naționale și internaționale. Facultatea de Drept din Timișoara le mulțumește studenților săi și profesorilor care au coordonat pregătirea acestora, pentru contribuția la promovarea imaginii școlii de drept din Timișoara, precum și partenerilor instituționali care susțin performanțele tinerilor juriști din Timișoara.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti