Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti

PwC România și D&B David și Baias au asistat SIGNAL IDUNA în tranzacția de achiziție a ERGO Asigurări România
28.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

O echipă de specialiști ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat SIGNAL IDUNA în tranzacția de achiziție a ERGO Asigurări România.

Ana-Maria Butucaru, Partener servicii financiare, PwC România: ”Ne bucurăm că am contribuit la încheierea cu succes a acestei tranzacții care consolidează operațiunile SIGNAL IDUNA în România și contribuie la dezvoltarea pieței locale a asigurărilor. Le mulțumesc colegilor mei cu experiență în consilierea companiilor din sectorul financiar în tranzacții ce fac obiectul unui cadru strict de reglementare pentru colaborarea excelentă.”

Experții PwC România și D&B David și Baias au oferit servicii de due diligence juridic, financiar, IT și fiscal, precum și asistență juridică, financiară și fiscală în cadrul tranzacției și al negocierii documentației contractuale. Avocații D&B David și Baias vor consilia SIGNAL IDUNA până la primirea aprobărilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Consiliul Concurenței, obligatorii potrivit legii pentru finalizarea tranzacției.

Tiberiu Maier, CEO al SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE: „Această tranzacție reprezintă o confirmare a rezultatelor solide pe care le-am înregistrat de-a lungul prezenței noastre în România și un pas important în dezvoltarea strategică a companiei noastre pe plan local. Fiind un moment atât de important în evoluția noastră, am ales să avem alături parteneri de încredere și cu expertiză semnificativă, precum PwC România și D&B David și Baias.”

Echipa care a asistat tranzacția a fost coordonată de Ana Maria Butucaru, Partener, și formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Diana Coroabă, Partener, Dinu Bumbăcea, Lider Consultanță pentru afaceri, Oana Platică, Senior Manager, Cristina Ionescu, Manager, Claudiu Simionescu, Senior Manager, în vreme ce Ovidiu Bold, Avocat Senior Coordonator D&B David și Baias, a coordonat echipa de avocați implicată în tranzacție.

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, fiind prezent pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România. Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie și pentru companii, asigurări de viață, asigurări de accident. SIGNAL IDUNA oferă soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor de sănătate. Expertiza SIGNAL IDUNA este susținută de acoperire la nivel național și de o experiență digitală simplificată și atractivă pentru clienți.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 155 de țări cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre D&B David şi Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 7 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti