Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul București au câștigat litigiul contra structurii Bota care a înregistrat abuziv marca UNBR
28.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul proprietatii intelectuale, Litigii, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 28 iunie 2021, Uniunea Națională a Barourilor din România a informat că instanța supremă a decis că este nefondat recursul formulat de structura Bota împotriva deciziei Curții de Apel București prin care Oficiul de Stat pentru Invenții și Stat a fost obligat să radieze marca UNBR din registru, potrivit unui comunicat.

Procesul a început acum patru ani. În noiembrie 2017, Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul București au solicitat decăderea structurii Bota din dreptul asupra mărcii UNBR. Au urmat sentința Tribunalului București din 2018 prin care s-a dispus decăderea structurii Bota din drepturile asupra mărcii și hotărârea Curții de Apel București din 2019 prin care OSIM a fost obligată să radieze marca din registru.

Ajuns în 2020 la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosarul a fost soluționat în 22 iunie 2021, prin următoarea decizie, prin care a fost respins recursul formulat de structura Bota (consemnată în dosar ca Uniunea Națională a Barourilor din România prin Constantin Bălăcescu):

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de pârâta Uniunea Națională a Barourilor din România, prin președinte av. Constantin Bălăcescu, împotriva deciziei civile nr. 2057A din data de 18 decembrie 2019 a Curții de Apel București, Secția a IV-a civilă. Definitivă.”

:: Minuta

Gheorghe Florea, președintele UNBR la momentul inițierii litigiului, consideră că soluția instanței supreme este fără precedent din punct de vedere jurisprudențial, fiind prima dată când se decade din dreptul de a folosi o marcă o entitate lipsită de personalitate juridică.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti