« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

A fost majorată suma totală a creanțelor salariale suportate din Fondul de garantare
28.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 624 din 24 iunie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 670/2021 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.850/2006.

Urmare a intrării în vigoare a OUG nr. 53/2021 care a majorat suma totală a creanțelor salariale de la 4 salarii medii brute la 5 salarii medii brute, prezenta hotărâre modifică Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 pentru a pune în concordanță noile dispozițiile legale.

Astfel, angajatorii aflați în insolvență vor acorda pentru o perioadă de 5 luni consecutive următoarele creanțe salariale:
– plățile compensatorii restante, în cuantumul stabilit în contractul colectiv de muncă și/sau în contractul individual de muncă, în cazul încetării raporturilor de muncă;
– compensațiile restante pe care angajatorii au obligația de a le plăti, potrivit contractului colectiv de muncă și/sau contractului individual de muncă, în cazul accidentelor de muncă sau al bolilor profesionale;
– indemnizațiile restante, pe care angajatorii au obligația, potrivit legii, de a le plăti pe durata întreruperii temporare a activității.

De asemenea, în cazul în care cuantumul compensațiilor bănești restante pentru concediul de odihnă neefectuat, aferente unui salariat, este mai mic de 5 salarii medii brute pe economie, acesta va fi egal cu cel evidențiat în situația prevăzută la art. 10 alin. (1) lit. c) din Norme.

În cazul în care cuantumul creanțelor este mai mare de 5 salarii medii brute pe economie, salariatului i se vor acorda 5 salarii medii brute pe economie.

Intrare în vigoare: 24 iunie 2021

 
Secţiuni: Dreptul muncii, Insolvență, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD