« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Actualizarea cadrului strategic al UE privind sănătatea și securitatea la locul de muncă
29.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 28 iunie 2021, Comisia Europeană și-a reînnoit angajamentul de a actualiza normele privind securitatea și sănătatea în muncă prin adoptarea cadrului strategic al UE privind sănătatea și securitatea la locul de muncă pentru perioada 2021-2027. Acesta stabilește acțiunile-cheie necesare pentru îmbunătățirea sănătății și securității lucrătorilor în următorii ani, potrivit unui comunicat.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor: „Legislația UE privind securitatea și sănătatea în muncă este esențială pentru protejarea a aproape 170 de milioane de lucrători, a vieților omenești și a funcționării societăților noastre. Lumea muncii este în schimbare, ca urmare a tranziției verzi, digitale și demografice. Mediile de lucru sănătoase și sigure reduc totodată costurile pentru cetățeni, întreprinderi și societate în ansamblu. De aceea, menținerea și îmbunătățirea standardelor de protecție a lucrătorilor rămân o prioritate pentru o economie în serviciul cetățenilor. Avem nevoie de mai multe acțiuni la nivelul UE pentru a ne asigura că locurile noastre de muncă sunt pregătite pentru viitor.”

Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale: „Principiul 10 al Pilonului european al drepturilor sociale oferă lucrătorilor dreptul la un nivel ridicat de protecție a sănătății și securității la locul de muncă. În efortul de a construi mai bine în urma crizei, acest principiu ar trebui să se afle în centrul acțiunii noastre. Trebuie să ne angajăm să adoptăm o abordare de tip „viziune zero” în ceea ce privește decesele profesionale în UE. Sănătatea la locul de muncă nu înseamnă doar starea noastră fizică, ci și bunăstarea și sănătatea noastră mintală.”

Cadrul strategic se axează pe trei obiective-cheie pentru următorii ani:

1. Anticiparea și gestionarea schimbărilor din noua lume a muncii: pentru a asigura locuri de muncă sigure și sănătoase în timpul tranziției digitale, verzi și demografice, Comisia va revizui Directiva privind locurile de muncă și Directiva privind lucrul la monitor și va actualiza limitele de protecție pentru azbest și plumb. Comisia va pregăti o inițiativă la nivelul UE privind sănătatea mintală la locul de muncă, în care va evalua problemele emergente legate de sănătatea mintală a lucrătorilor și va prezenta orientări pentru măsurile care vor fi luate.

2. Îmbunătățirea prevenirii bolilor profesionale și a accidentelor de muncă: acest cadru strategic va promova o abordare de tip „viziune zero” în vederea eliminării deceselor profesionale în UE. De asemenea, Comisia va actualiza normele UE privind substanțele chimice periculoase, în vederea combaterii cancerului, a bolilor sistemului reproducător și a bolilor respiratorii.

3. Creșterea gradului de pregătire pentru posibile amenințări viitoare la adresa sănătății: pe baza învățămintelor desprinse din pandemia actuală, Comisia va elabora proceduri de urgență și orientări pentru implementarea, punerea în aplicare și monitorizarea rapidă a măsurilor în cazul unor potențiale crize sanitare viitoare, în strânsă cooperare cu actorii din domeniul sănătății publice.

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul muncii, Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD