Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

CJUE primește Premiul Ombudsmanului European pentru excelență în buna administrare 2021 la categoria „Excelență în inovare / transformare” pentru proiectul său Justiția Digitală în timpul pandemiei
29.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Premiul pentru bună administrare a fost creat de Ombudsmanul European în 2017 pentru a recunoaște excelența în serviciul public și pentru a încuraja schimbul de idei și bune practici. Acesta își propune să recompenseze inițiativele, proiectele și toate tipurile de muncă ale administrației UE care au un impact pozitiv asupra vieții cetățenilor din Uniunea Europeană și nu numai.

Premiul din acest an la categoria „Excelență în inovare / transformare” a revenit Curții de Justiție pentru proiectul: Justiția Digitală în timpul pandemiei, un sistem unic de videoconferință menit să mențină fluxul audierilor în timpul crizei de sănătate, permițând reprezentanților părților să intervină de la distanță atât în fața Curții, cât și a Tribunalului, fără a abandona sistemul de interpretare simultană care garantează respectarea principiului multilingvismului. Proiectul premiat a fost creat pentru a păstra în continuare dreptul la protecție judiciară efectivă și acces egal la justiție în fața restricțiilor de călătorie impuse în contextul luptei împotriva pandemiei Covid-19.

La 18 iunie anul acesta, nu mai puțin de 164 audieri (75 audieri în fața Curții de Justiție și 89  audieri în fața Tribunalului General) au avut loc datorită acestui sistem.

Curtea de Justiție este încântată să vadă că eforturile depuse, începând cu 16 martie 2020, pentru a pune în aplicare un sistem digital constant care să asigure respectarea drepturilor la apărare, cu interpretarea simultană în 24 de limbi oficiale, au fost recompensate.

Puteți viziona prezentarea video făcută de Direcția de comunicare a Curții de Justiție, subliniind eforturile și contribuția esențială a colegilor și serviciilor implicate în acest proiect, precum și ceremonia de premiere, care a avut loc pe 24 iunie.

Curtea de Justiție îi felicitĂ cu căldură pe câștigătorii diferitelor categorii:

• Premiul pentru Bună Administrație 2021 recunoaște eforturile remarcabile ale Uniunii Europene anul trecut în implementarea ajutorului pentru repatrierea a peste jumătate de milion de cetățeni europeni blocați în întreaga lume din cauza pandemiei 

Proiectele comune câștigătoare au fost întreprinse de personalul din departamentul  Comisiei pentru protecție civilă și ajutor umanitar (DG ECHO) și Serviciul european pentru acțiune externă (SEAE) 

• Câștigător în categoria prestării de servicii orientate către cetățeni Lucru sigur! Banii de urgență ai UE pentru a menține oamenii angajați – DG ECFIN,  DG EMPL, DG BUDG, Comisia Europeană

• Câștigător la categoria de comunicații 

Combaterea pestei porcine africane: crearea unui front unit în Europa de Sud-Est – Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) 

• Câștigător la categoria Excelență în gestionarea crizelor 

Asigurarea continuității activității în timpul pandemiei – Secretariatul general al Consiliului 

• Premiul special 

Strângerea de fonduri pentru sprijinirea răspunsului COVID-19 – Fondul de răspuns solidar COVID-19 al personalului UE 

• Cele mai populare în rândul publicului 

Access2Markets – Ajutarea întreprinderilor mici să își schimbe calea spre recuperare – DG TRADE, Comisia Europeană

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti