Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM a aprobat Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea posturilor de inspector judiciar
29.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Monitorul Oficial al României, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 628 din 25 iunie 2021 a fost publicat Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea posturilor de inspector judiciar în cadrul Inspecției Judiciare.

Prezentul Regulament stabilește doar norme cu caracter general privind procedura de organizare a concursului, fără a anunța deschiderea unei proceduri de recrutare efective.

Astfel, s-a stabilit că înscrierea la concursul de ocupare a posturilor de inspector judiciar de către candidați se realizează prin depunerea la Inspecția Judiciară a unui proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de inspector judiciar. Proiectul trebuie depus în 3 exemplare, în format letric, pe suport hârtie, și în format electronic, pe suport optic și nu poate mai mult de 10 pagini.

În urma selectării proiectelor și întocmirii listei finale a candidaților, ocuparea efectivă a posturilor de inspector judiciar se va face prin susținerea unui interviu și a unei probe scrise, a căror desfășurare trebuie anunțată cu cel puțin 3 luni înainte.

În acest sens, comisia pentru subiecte și corectare va stabili, cu cel puțin 24 de ore înainte de ora stabilită pentru începerea probei scrise, 3 variante de subiecte, care se predau comisiei de organizare, înainte de ora începerii probei, în plicuri distincte, închise și sigilate.

Varianta efectivă de subiecte se stabilește prin extragerea unui plic de un reprezentant al candidaților, ales de candidații din fiecare sală de concurs, iar dacă proba se desfășoară într-o singură sală, vor fi aleși doi reprezentanți.

În ceea ce privește modalitatea de contestare, fiecare candidat poate să își conteste propriul punctaj în termen de 48 de ore de la publicare, prin depunerea unei contestații în format fizic sau prin fax/e-mail la Inspecția Judiciară.

Punctajul final este suma punctajelor obținute la interviu și la proba scrisă. Posturile de inspector judiciar se ocupă de candidații admiși în ordinea descrescătoare a punctajelor finale de concurs.

Printre altele, Regulamentul mai prevede normele care trebuie respectate pe parcursul desfășurării concursului, atât de organizatori (ex: modalitatea de sigilare a lucrărilor, procedura corectării lucrărilor etc.), cât și de candidați (ex. reguli de conduită în sala de concurs, ordinea intrării la interviu etc.).

Intrare în vigoare: 25 iunie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti