« Secţiuni « Jurisprudenţă « CEDOCJUECCRÎCCJCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

Magistraţii români pot fi detașați la Grefa CEDO
29.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 24 mai 2021, Comisia nr. 1 – Legislație și cooperare interinstituțională a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit că este posibilă detaşarea magistraţilor români la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului, în temeiul dispoziţiilor art. 58 alin. (1) din Legea nr. 303/2004.

De asemenea, s-a stabilit că magistraţii care intenționează să participe la o procedură de selecție pentru un post la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului trebuie să solicite acordul prealabil al sectiei corespunzătoare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la eventuala detaşare, anterior participării la procedura de selecție.

:: Minuta (pct. 5)

 
Secţiuni: Anunțuri, CEDO, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Magistraţii români pot fi detașați la Grefa CEDO”

 1. Antonie POPESCU spune:

  Detașarea magistraților la Grefa CEDO încalcă principiul egalității de șanse, care trebuie să existe pentru toți juriștii din România, în a putea aplica și a fi selecționați transparent!

  Există numeroși juriști experimentați, absolvenți ai Facultăților de Drept din Occident, care cunosc și racilele procedurilor civile, penale, administrative etc. care depășesc selecțiile deseori viciate făcute de CSM – magistrați trimiși (cu target) ca să „omoare” (conform propriilor declarații) plângerile justițiabililor români
  făcute la CEDO!

  Pentru Grefa CEDO trebuie organizate concursuri în care să primeze principiul transparenței și al competenței – nu CSM are dreptul moral să facă astfel de selecții, din moment ce patronează grave încălcări ale Convenției Europene a Drepturilor Omului și Inspekția Judiciară dă certificare de bună purtare unor notorii violatori ai Drepturilor Omului și ai Convenției EDO!

  Alo, Ministerul Justiției aude?!?
  Este notoriu cum CSM funcționează deseori ca Sindicat al magistraților decât ca Garant al independenței Justiției!
  USR – care declară că sprijină specialiștii români din Diaspora și îi îndeamnă să se întoarcă în țară / să lucreze pentru România – ce păzește?!?

  Av. Antonie Popescu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD