Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Frauda informatică. Latura civilă și latura penală


01.07.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a stabilit că infracțiunea de fraudă informatică este o infracțiune de prejudiciu, existența și producerea prejudiciului fiind o condiție pentru realizarea infracțiunii, astfel că soluționarea acțiunii civile prezintă importanță pentru a aprecia inclusiv asupra săvârșirii infracțiunii. Judecând în apel, Curtea a constatat că, urmare a reținerii în fond a unei înțelegeri între unul dintre inculpați și una dintre părțile civile, cealaltă parte a fost privată de dreptul de a solicita despăgubiri în limita cu care s-a constituit parte civilă și de dreptul de a solicita răspunderea solidară a tuturor debitorilor obligației în limita prejudiciului cauzat de fiecare dintre aceștia. Astfel, având în vedere că prima instanță a efectuat o judecată formală a acțiunii civile și, dată fiind importanța acesteia inclusiv asupra laturii penale, instanța de apel a dispus desființarea sentinței penale în totalitate și trimiterea cauzei spre rejudecare. (Decizia penală nr. 484 din 22 martie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Craiova, Secția penală și pentru cauze cu minori)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro