« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Activități de educație juridică VeDem Just în luna iunie 2021
01.07.2021 | Gianina CLOP

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Gianina Clop

Gianina Clop

18 iunie – Domnul judecător Cristi Danileț a avut o lecție de educație juridică la clasa a V-a C de la Liceul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, la ora doamnei profesoare Silvia Giurgiu. Ea va preda la anul acest opțional, pentru elevii de la trei clase.

17 iunie – Liceul Marin Preda din București si VeDemJust: micii ambasadori ai Educației Juridice – Junior Legal Academy, au susținut un proiect de promovare a importanței studiului „Educației Juridice” în școli. Desfășurat de o perioadă de 3 luni, elevii au realizat o broșură, un afiș și un material audio video ce constituie primul volum al unui e-book menit să aducă noțiunile juridice de bază mai aproape de înțelesul colegilor. Clasa a V a D este un promotor al studiului Educației Juridice, copiii având opinii clare asupra necesității introducerii materiei, ca opțional. Coordonator: profesor Lucia Brad Paraschivescu.

15 iunie – Diana Georgiana Roşca, voluntar VeDem Just a susţinut două ore de educație juridică la Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, Târgu-Mureș, cu aprox. 50 elevi, clasele a IX-a, a X-a și a XI-a și la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu Târgu-Mureş, cu aprox. 60 elevi, din trei clase de a VI a şi a V a.

14 iunie – Lecţie online de educație juridică cu judecătorul Cristi Danileţ pentru elevii din clasa a V-a de la Şcoala „Oltea Doamna” din Oradea. Iniţiativa i-a aparţinut doamnei profesoare Mirela Tanc. S-a discutat despre regulile de acasă, de la şcoală, de pe stradă, dar şi de cele din online. Deşi încă nu au împlinit vârsta de 13 ani, unii elevi au conturi pe reţelele de socializare. Au aflat că nu este permis ca cineva să deschidă un cont online pe numele altuia, că nu poţi insulta pe nimeni sub adăpostul anonimatului şi că oamenii legii te pot identifica, că părinţii răspund cu bani pentru pagubele create de copiii lor.

12 iunie – Domnul judecător Cristi Danileț a participat la Filarmonica din Arad la cea de-a doua ediţie a evenimentului organizat de Club Leo Maris Arad cu tema „Vorbind despre viitor”. Domnul judecător le-a vorbit copiilor despre ce pot face ei pentru un viitor mai bun, mai sigur. Le-a arătat de ce e bine ca proiectul de educație juridică să fie preluat de ei şi dus în şcoli.

11 iunie – Roxana Topor membru activ VeDem Just, a vorbit într-un interviu la radio în cadrul emisiunii „Contribuții civice la educație” despre educația juridică. Transmisiunea: AICI

9 iunie – Elevii Liceului Teoretic Lucian Blaga Constanța au participat la festivitatea de premiere a concursului Junior Debate – etapa pe școală. Premiile oferite copiilor au fost susținute de Asociația Vedem Just, cu ajutorul doamnei conferențiar Topor Roxana.

9 iunie – Domnul judecător Cristi Danileț a avut o întâlnire online de educație juridică cu elevii de clasa a cincea a Şcolii Gimnaziale nr. 129 din Bucureşti, solicitată de domnul Marius Gheorghe, preşedintele comitetului reprezentativ al părinţilor. Copiii au aflat de ce este bine să respectăm regulile stabilite de familie, de ce nu este bine să oferim poze străinilor în online, cum trebuie să traversăm corect strada, de ce nu permite legea să mergem cu bicileta pe drumurile publice până la vârsta de 14 ani şi multe altele. Toţi şi-au descărcat pe loc aplicaţia de mobil Lege-n-Dar

8 iunie – Judecător Cristi Danileţ a avut o întâlnire cu elevii din Clubul de educație juridică înființat de doamna profesoara Codruța Obârșie în mun. Timișoara. Tinerii din clasele a 7-a și a 10-a au aflat mai multe despre necesitatea existenței regulilor, sancțiunile în caz de încălcare a unor legi, legitima apărare, portul de arme albe, norme de circulație publică, răspunderea părinților sau a profesorilor pentru faptele copiilor, sancționarea tinerilor începând cu vârsta de 14 ani.

6 iunie – La Bacău a fost prezentat proiectul de educație juridică pentru 45 de profesori de la mai multe școli din județ. Alături de domnul judecător Cristi Danileț au fost colegii din VeDem Just Gianina Nicoleta Clop și Lucian Checheriță. A luat cuvântul și profesoara Costela Bejan care predă deja această materie. S-au prezentat dispozițiile legale aplicabile în familie, pe stradă, în online, la școală. S-a vorbit despre droguri, pornografie infantilă și trafic de persoane. Toți au participat la un test kahoot și au descărcat în mobile aplicația Lege-n-Dar. Profesorii au primit certificate de participare. Mulți dintre ei au preluat informațiile primite pentru a le transmite mai departe elevilor. De succesul lor depinde responsabilizarea viitorilor adulți.

3 iunie – Domnul judecător Cristi Danileţ a avut un maraton de educație juridică. Au fost întâlniri de câte o oră cu elevi:

– din clasele a 9-a, a 10-a, a 11-a de la Liceul Petru Maior din Gherla, jud. Cluj, la inițiativa doamnei profesoare Livia Dionicean.

– din clasa a 3-a de la Școala nr. 129 din București, clasa doamnei învățătoare Marinela Obretin, la inițiativa părintelui Marius Gheorghe;

– din două clase a 8-a de la Școala Gimnazială din Avrig, jud. Sibiu, la inițiativa doamnei profesoare Olivia Laura Crișan.

Gianina Clop, Membru VeDem Just

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD