Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Au fost micșorate diurnele acordate beneficiarilor care participă online la reuniunile CESE
01.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 230 din 30 iunie 2021 a fost publicată Decizia nr. 1072/2021 privind o derogare temporară de la Decizia 2013/471/UE privind acordarea diurnelor și rambursarea cheltuielilor de deplasare ale membrilor Comitetului Economic și Social European și ale supleanților acestora, având în vedere dificultățile de călătorie cauzate în Uniune de pandemia de COVID-19.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, măsurile extraordinare de prevenire și izolare luate de statele UE, precum carantina, punerea în aplicare a politicilor de muncă la distanță sau restricțiile și interdicțiile de circulație ori de călătorie, au făcut imposibilă sau foarte dificilă deplasarea membrilor Comitetului Economic și Social European (CESE) și a supleanților acestora în vederea participării fizice la reuniuni.

Până în prezent, costurile administrative efective suportate de un beneficiar care participa la o reuniune la distanță prin mijloace electronice erau mai mici decât rata diurnei, în timp ce timpul petrecut de un beneficiar rămânea același.

Prin urmare, prezenta Decizie stabilește că, în cazul în care membrii participă la reuniunea CESE prin mijloace electronice de comunicare la distanță, aceștia vor beneficia de o diurnă de numai 145 EUR.

Până la 2 septembrie 2021, CESE trebuie să adopte dispoziții detaliate de punere în aplicare a noii Decizii și, până la 2 ianuarie 2022 și, ulterior, la fiecare șase luni, să întocmească un raport de evaluare privind impactul său bugetar.

Intrare în vigoare: 1 iulie 2021

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti