« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană a lansat Fondul european de apărare
01.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 30 iunie 2021, Comisia Europeană a lansat Fondul european de apărare, potrivit unui comunicat.

Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală: „Fondul european de apărare joacă acum un rol esențial astfel încât cooperarea industrială în domeniul apărării în Europa să devină o realitate permanentă. Acest lucru va stimula competitivitatea UE și va contribui la realizarea obiectivelor noastre ambițioase în materie de tehnologie. Cu participarea semnificativă a întreprinderilor de toate dimensiunile și din întreaga UE, fondul oferă oportunități importante de promovare a inovării și a capabilităților de vârf. Faptul că 30 % din finanțare este destinată întreprinderilor mici și mijlocii reprezintă un început foarte promițător.”

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă: „În 2021, ia viață Fondul european de apărare. Odată cu primul program al UE dedicat apărării, cooperarea europeană în acest domeniu va deveni norma. Autoritățile publice vor cheltui fondurile mai bine împreună, iar întreprinderile – mari sau mici – din toate statele membre vor avea de câștigat, ceea ce va duce la lanțuri valorice industriale europene din domeniul apărării mai integrate. Numai în 2021, FEA va finanța cu până la 1,2 miliarde EUR proiecte de capabilități de apărare de ultimă generație, cum ar fi următoarea generație de aeronave de luptă, tancuri sau nave, precum și tehnologiile critice de apărare, cum ar fi cloud-ul militar, IA, semiconductorii, spațiul, contramăsurile cibernetice sau medicale.

Fondul european de apărare constituie instrumentul emblematic al Uniunii de sprijinire a cooperării în domeniul apărării în Europa și reprezintă o piatră de temelie pentru autonomia strategică a UE. Concomitent cu completarea eforturilor statelor membre, fondul promovează cooperarea între întreprinderile de toate dimensiunile și actorii din domeniul cercetării din întreaga UE. Fondul dispune de un buget de 7,953 miliarde EUR în prețuri curente, din care aproximativ o treime va finanța proiecte de cercetare competitive și colaborative, în special prin granturi, iar două treimi vor completa investițiile statelor membre prin cofinanțarea costurilor pentru dezvoltarea capabilităților de apărare în urma etapei de cercetare.

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD