« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Gambling
Secţiune dezvoltată cu sprijinul MAX BET SRL
 

ONJN. Modificări ref. condițiile minime tehnice de verificare a mijloacelor de joc
02.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 645 din 30 iunie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 86/2021 privind modificarea și completarea anexei la Ordinul președintelui Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc nr. 404/2020 privind aprobarea Condițiilor minime tehnice de verificare a mijloacelor de joc.

Potrivit ordinului, pentru a evalua conformitatea mijloacelor de joc și a fi licențiat, un organism de evaluare a conformității trebuie să îndeplinească toate sarcinile de evaluare a conformității pe care le solicită sau pentru care este acreditat, indiferent dacă acele sarcini sunt îndeplinite chiar de către organismul de evaluare a conformității sau în numele și sub responsabilitatea acestuia.

În această situație, în cazul în care un organism de evaluare licențiat acceptă verificările efectuate de un alt organism licențiat, fiecare entitate va răspunde în limita evaluărilor realizate și a documentelor emise.

Printre altele, ordinul aduce clarificări și în privința sistemelor de creditare fără numerar și fără identificarea jucătorului (cititor de tichete cu cod de bare sau voucher), stabilind următoarele reguli:
– dacă este permisă creditarea prin intermediul sistemelor de creditare de tip REMOTE, care permit creditarea aparatului prin intermediului unui sistem extern, se va asigura conectarea sistemului extern la EGM și la sistemul informatic centralizator al organizatorului. Datele din sistemul de creditare REMOTE se vor transmite către sistemul informatic centralizator și ulterior, din sistemul informatic centralizator către EGM selectat de jucător;
– dacă este permisă retragerea de numerar din EGM, prin intermediul sistemelor de creditare tip REMOTE, solicitarea de retragere dispusă de jucător prin accesarea meniului de plăți al EGM va fi transmisă către sistemul informatic centralizator al organizatorului de jocuri de noroc, care după validare o va transmite către sistemul extern de plată REMOTE;
– dacă este permisă creditarea cu cheia, opțiunea va fi disponibilă în meniul de service al EGM și va permite conversia sumelor, primite în numerar, în credite, conform ratei conversiei preconfigurate în EGM, transferul creditelor în EGM fiind realizat de personalul organizatorului de jocuri de noroc cu cheia, prin accesarea meniului de creditare;
– dacă este permisă retragerea de numerar cu cheia (handpay), la comanda jucătorului, prin apăsarea butonului de plată, creditul va fi convertit în bani, conform ratei de conversie preconfigurate, și se va emite un semnal sonor. Sumele vor fi achitate de operatorul din locație, după accesarea meniului de plată al EGM, prin intermediul cheii, valoarea creditului fiind redusă la 0.

În vederea autorizării mijloacelor de joc tip slotmachines, ordinul prevede obligația organismelor de evaluare a conformității licențiate de ONJN de a emite certificate de aprobare de tip, precum și certificate de verificare tehnică inițiale, periodice sau după reparații bazate pe procedurile deja existente.

Intrare în vigoare: 30 iunie 2021

 
Secţiuni: Jocuri de noroc, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD