Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

CEDO a respins cererea formulată de văduva și fiica fostului lider palestinian Yasser Arafat privind asasinarea acestuia
02.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 1 iulie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins cererea în cauza El Kodwa Arafat v. France, potrivit unui comunicat.

Văduva şi fiica lui Arafat, Souha El Kodwa Arafat şi Zahwa El Kodwa Arafat, au invocat încălcarea art. 6 alin. 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului – dreptul la un proces echitabil, în legătură cu asasinarea premeditată a lui Yasser Arafat.

Curtea a constatat că o investigație judiciară pentru crimă premeditată fusese inițiată de procurorul general din Nanterre la mai puțin de o lună de la depunerea plângerii și că trei judecători de instrucție fuseseră numiți, demonstrând astfel că autoritățile naționale au acționat cu diligență în privința plângerii reclamantelor. În plus, au fost întreprinse numeroase acte de investigare, atât în Franța, cât și în străinătate, și în toate etapele procedurilor reclamantele, asistate de avocații lor, au putut să își exercite în mod eficient drepturile și să își prezinte observațiile cu privire la diferitele aspecte în discuție.

Totodată, Curtea a arătat că respingerile unora dintre cererile reclamantelor, după ce au fost examinate în mod corespunzător de judecătorii locali și respinse prin decizii motivate, nu erau în sine de natură să pună sub semnul întrebării caracterul echitabil al procedurii în ansamblul său. Judecătorii respectivi nu au părut să fi ajuns la concluzii arbitrare pe baza faptelor prezentate în fața lor, iar interpretarea dovezilor din dosar sau din legea aplicabilă nu a fost nerezonabilă.

Având în vedere aceste considerații, Curtea a considerat că cererea este vădit nefondată și, prin urmare, a respins-o ca inadmisibilă.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti