Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Universitatea din București – Admitere 2021. UPDATE: Concursul de admitere la Facultatea de Drept. UPDATE: Cazare pentru candidați
13.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 12 iulie 2021, Facultatea de Drept a Universității din București a informat că pune la dispoziția candidaților la admitere facilitatea de a primi cazare gratuită pentru trei nopți în vederea susținerii examenului de admitere din data de 21 iulie 2021. De gratuitate beneficiază candidatul împreună cu un însoțitor.

Înscrierile se realizează până la data de 16.07.2021, ora 14.00, prin trimiterea unui e-mail la cazare@drept.unibuc.ro care să conțină:
– numele și prenumele candidatului și, după caz, ale însoțitorului;
– screenshot cu fișa de înscriere;
– perioada de cazare solicitată;

La cazare, candidații vor depune o copie a cărții de identitate proprii și, după caz, a însoțitorului și vor prezenta legitimația de concurs. Candidații vor respecta la cazare regulile de distanțare fizică și epidemiologice impuse de universitate.

***

Facultatea de Drept, Universitatea din București, a informat că data concursului de admitere la studii universitare de licență este 21 iulie 2021.

Tematica și bibliografia
Limba Română
Economie

Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere la studii universitare de licență 2021

Având în vedere că, pe de o parte, programele școlare prevăd predarea noțiunilor de gramatică (morfosintaxa propoziției și, respectiv, sintaxa frazei) exclusiv la nivel gimnazial, iar, pe de altă parte, că introducerea (semnificativă) a unor noi terminologii, concepte și abordări în programă (și în unele dintre manualele mai recente) a avut loc abia începând cu anul școlar 2020/2021, elaborarea și corectarea subiectelor de gramatică se va face cu respectarea programei de limba română în vigoare în perioada în care potențialii candidați la admiterea din acest an au parcurs materia și, deci, au asimilat teoria și practica analizei gramaticale. În acest context, din bibliografie fac parte toate/oricare dintre manualele avizate și aprobate pentru perioada în care candidații au parcurs, în școală, gramatica limbii române.

În ceea ce privește aspectele lexicale, precum și normele ortografice, ortoepice și de punctuație, modificările recente de programă nu sunt de natură să implice diferențe la nivelul formulării, rezolvării și corectării subiectelor.

:: Număr de locuri
:: Link formular înscriere candidat
:: Informații generale privind înscrierea la concursul de admitere studii de licență – iulie 2021
:: Instrucțiunile de încărcare a dosarului de înscriere pe platforma ADMA

Candidații care solicită scutirea de plata a taxei de înscriere trebuie să completeze și să încarce declarația de aici în formularul on-line, la secțiunea Încărcare documente, în câmpul Fișiere depuse.

Lista liceelor din mediul rural se găsește aici.

:: Admitere români de pretutindeni 2021-2022
:: Admitere la Colegiul juridic franco-român de studii europene-Sorbonne la București
:: Subiecte la concursurile anterioare

***

Joi, 1 iulie 2021, cu aproape 8.000 de locuri bugetate scoase la concurs –  mai exact, 7.865 – Universitatea din București a dat startul admiterii 2021. Cele 19 facultăți își așteaptă candidații – absolvenți de bacalaureat și de studii de licență – pentru a aplica la unul sau mai multe dintre locurile oferite în cadrul programelor de licență și master ale UB, potrivit unui comunicat.

Pentru admiterea din acest an, majoritatea facultăților oferă viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și admitere. În plus, pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București oferă și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București – sesiunea de vară – se desfășoară în perioada 1-30 iulie 2021, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2021. Precizăm că fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioadele mai sus menționate, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Peste 200 de locuri, alocate de UB domeniilor prioritare de dezvoltare a României; alte 50 de locuri, la masteratul didactic

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 4.515 locuri bugetate, în timp ce, pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 3.350 de locuri bugetate.

Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 19 sunt destinate absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială și 50 sunt dedicate candidaților care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de UniBuc.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

Pentru sesiunea iulie 2021 a admiterii la Universitatea din București, în ceea ce privește studiile universitare de licență se pot distinge cinci forme de admitere:

– Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat în cazul Facultății de Administrație și Afaceri, al Facultății de Biologie, al Facultății de Chimie, al Facultății de Fizică, al Facultății de Geologie și Geofizică, al Facultății de Litere, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației;

– Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional în cazul Facultății de Filosofie, al Facultății de Geografie, al Facultății de Istorie, al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, al Facultății de Științe Politice, precum și al Facultății de Teologie Baptistă;

– Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultății de Matematică și Informatică, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică;

– Admitere pe baza unui interviu motivațional în cazul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;

– Admitere pe bază de examen în cazul Facultății de Drept.

Informații detaliate despre modalitățile de admitere la studiile de licență ale celor 19 facultăți pot fi consultate aici. În ceea ce privește programele de master din oferta educațională a Universității din București, modalitățile de admitere pentru sesiunea iulie-septembrie 2021 pot fi accesate aici.

Campusul UB, mai aproape de studenți prin tururile virtuale 3D

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București le asigură, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea se va face la Căminul D Grozăvești (Splaiul Independenței nr. 204) și va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate.

De asemenea, candidații pot beneficia, alături de alte trei persoane, și de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București, zilnic, în perioada 1-30 iulie 2021, în intervalul orar 8:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere.

Nu în ultimul rând, pentru a aduce campusul UB mai aproape de studenți și de toți cei interesați, Universitatea din București a realizat o serie de tururi virtuale 3D: Palatul Universității, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” și clădirea Rectoratului UB sunt acum la doar un click distanță și îi așteaptă pe curioși să le descopere. Lor li se adaugă Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Tururile sunt disponibile aici și conțin scurte descrieri ale facultăților și a Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza”.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube.

În plus, candidații sunt sfătuiți ca, în funcție de opțiuni, să urmărească atât website-urile, cât și paginile de pe conturile de socializare ale facultății/facultăților care îi interesează, pentru a fi la curent cu informațiile utile privitoare la admitere.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti