« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Invitație la Webinar, 13 iulie 2021: Decodificarea și sistematizarea obligațiilor angajatorilor: Cerințe juridice și tehnice esențiale pentru conformitate cu Legislația privind protecția avertizorilor de integritate
06.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Până pe 17 decembrie 2021, România trebuie să finalizeze transpunerea în legislația proprie a Directivei privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii. Asemenea altor țări, România intenționează să extindă măsurile de protecție semnificativ peste cerințele directivei.

Adriana Gaspar, Partener Senior NNDKP: ”Odată cu intrarea în vigoare a noii reglementări, în sine, doar legalitatea și moralitatea operațiunilor, a afacerilor nu mai sunt suficiente. Noul standard înseamnă, în realitate, ca angajamentul pentru integritate al fiecărui angajator să devină manifest într-atât încât să potențeze disponibilitatea salariaților și colaboratorilor săi de a dezvălui fapte care sunt sau ar putea constitui încălcări ale legii sau ale normelor deontologice.

În acest context, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) are plăcerea de a vă invita să participați marți, 13 iulie 2021, începând cu ora 15.00, la un webinar în cadrul căruia vor fi trecute în revistă rigorile pe care companiile/mediul privat/angajatorii în general trebuie să le respecte de îndată ce legea de transpunere a Directivei va intra în vigoare.

Vă propunem o dezbatere practică, din perspectivă Legal & Tech, în cadrul căreia vom aborda o serie de subiecte relevante în acest context, precum:

– Investiții minimale și rezultate maximale; dimensionarea corectă și economică a eforturilor de timp și resurse financiare pentru asigurarea conformității.

– De ce ar putea fi insuficiente sistemele de avertizare pe care unele dintre companii le au de ani buni?

– Care sunt necesitățile de ordin tehnic și ce opțiuni există pentru a respecta legislația privind protecția avertizorilor, dar și cea privind protecția datelor?

– Protecția datelor în practică. Ce trebuie avut în vedere în contextul „Whistleblower”?

– Cei buni și cei răi – cum putem facilita și premia avertizorii de integritate? Protecția împotriva pseudo-avertizorilor.

– Pârghii legale privind protecția avertizorilor în relațiile de muncă.

– Răspunderea avertizorilor pentru încălcările săvârșite în calitate de salariați (inclusiv pentru raportările false).

– De când trebuie să respecte angajatorii de dimensiuni mai mici măsurile de protecție a avertizorilor?

Vorbitorii din cadrul evenimentului sunt:

– (moderator) Adriana I. Gaspar, Partener Senior, NNDKP, Drept corporativ/Guvernanță Corporativă

– Jan Stappers, Senior Manager, WhistleB

Roxana Ionescu, Partener, NNDKP, Coordonator al practicii de Protecția Datelor

George Trandafir, Asociat Senior, NNDKP, Drept corporativ/Guvernanță Corporativă

Roxana Abrașu, Partener, NNDKP, Coordonator al practicii de Dreptul Muncii

Mădălina Bucur, Asociat Senior, NNDKP, Protecția Datelor

Webinarul „Decodificarea și sistematizarea obligațiilor angajatorilor: Cerințe juridice și tehnice esențiale pentru conformitate cu Legislația privind protecția avertizorilor de integritate” este dedicat consilierilor juridici, directorilor juridici, responsabililor cu conformitatea, DPO, directorilor de HR, consultanților HR, CEO, CFO, COO.

Pentru a vă înscrie la webinar vă rugăm să accesați linkul de AICI.

Vă așteptăm cu plăcere la eveniment!


Acest webinar face parte din inițiativa lansată recent de NNDKP, Act for Ethics, hub dedicat aspectelor juridice și fiscale în domeniul eticii de business și al conformității. Hub-ul Act for Ethics poate fi accesat AICI.


Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

NNDKP este de 5 ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

Despre WhistleB

WhistleB este un furnizor important de software de gestionare a avertizărilor de integritate, soluția sa fiind utilizată de sute de organizații din peste 160 de țări. WhistleB a fost înființat în anul 2011, fiind unul dintre cei mai experimentați furnizori de sisteme de gestionare a avertizărilor de integritate. După o creștere exponențială, în anul 2019 WhistleB a devenit parte a NAVEX Global – liderul  mondial în software și servicii integrate de gestionare a riscurilor și conformitate.

Mai multe detalii despre WhistleB AICI.

 
Secţiuni: Anunțuri, Data protection, Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD