Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Poziția UE ref. modificarea Acordului privind SEE – Comunicații electronice, servicii audiovizuale și societatea informațională
07.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 240 din 7 iulie 2021 a fost publicată Decizia nr. 1113/2021 privind poziția care urmează să fie adoptată, în numele Uniunii Europene, în cadrul Comitetului mixt al SEE cu privire la modificarea anexei XI (Comunicații electronice, servicii audiovizuale și societatea informațională) și a Protocolului 37 care cuprinde lista prevăzută la articolul 101 din acord la Acordul privind SEE (Text cu relevanță pentru SEE).

Acordul privind Spațiul Economic European (SEE) a intrat în vigoare la 1 ianuarie 1994.

Comitetul mixt al SEE ar putea decide să modifice, printre altele, anexa XI (Comunicații electronice, servicii audiovizuale și societatea informațională) și Protocolul 37 care cuprinde lista prevăzută la art. 101 din acord la Acordul privind SEE.

Astfel, Regulamentul (UE) 2018/1971 trebuie să fie încorporat în Acordul privind SEE, iar Protocolul 37 la Acordul privind SEE urmează să fie extins pentru a include Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC).

Pentru a asigura punerea în aplicare coerentă a cadrului de reglementare pentru comunicațiile electronice care intră în domeniul de aplicare al Acordului privind SEE, autoritățile naționale de reglementare ale statelor AELS vor participa pe deplin la lucrările Consiliului autorităților de reglementare al OAREC, ale grupurilor de lucru ale OAREC și ale Consiliului de administrație al Oficiului OAREC, însă fără a avea drept de vot.

Pozițiile autorităților naționale de reglementare ale statelor AELS vor fi înregistrate separat atunci când OAREC emite un aviz, iar Autoritatea AELS de Supraveghere trebuie să țină seama într-o cât mai mare măsură de avizele astfel adoptate.

Pentru Uniunea Europeană, poziția care urmează să fie adoptată, în numele acesteia, în cadrul Comitetului mixt al SEE, cu privire la propunerea de modificare a anexei XI (Comunicații electronice, servicii audiovizuale și societatea informațională) și a Protocolului 37, este prevăzută în proiectul de decizie a Comitetului mixt al SEE.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti