Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ADR deschide platforma Ghișeul.ro pentru interconectări cu platforme private de plăți și servicii. UPDATE: Ghișeul.ro va beneficia de o aplicație mobilă


23.07.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 21 iulie 2021, Mastercard și ADR au lansat demersul pentru dezvoltarea aplicației mobile Ghișeul.ro, potrivit unui comunicat.

Octavian Oprea, Președinte ADR: “Începând de anul trecut, împreună cu echipa ADR, am reușit să introducem în sistem noi funcționalităţi care au generat beneficii pentru utilizatori, făcând ca plata taxelor şi serviciilor să fie mai uşoară, mai sigură şi mai rapidă. În continuare, scopul nostru este să livrăm o aplicație la fel de ușor de folosit precum aplicațiile rețelelor sociale, utilizate deja de milioane de români. Dezvoltarea acestei aplicații mobile reflectă preocuparea noastră pentru diversificarea serviciilor digitale și dorința constantă de a aduce platformele gestionate de statul român mai aproape de nevoile cetățenilor, prin utilizarea tehnologiilor inovative. Împreună, scoatem statul din statul la coadă și digitalizăm România.”

Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația: „Odată cu dezvoltarea aplicației mobile Ghiseul.ro, parcurgem încă un pas în direcția digitalizării României, prin dezvoltarea acestei platforme, în care suntem implicați încă de la stadiul de idee, în urmă cu peste 10 ani, precum și pe parcurs, odată cu etapele sale de dezvoltare. Suntem bucuroși să susținem acest demers și să venim în întâmpinarea utilizatorilor, care vor putea acum să își verifice sau să plătească taxele și impozitele de pe telefonul mobil, în deplină siguranță, oricând și de oriunde. Totodată, prin acest proiect consolidăm angajamentul Mastercard ca partener al sectorului public, cu obiectivul de a contribui la creșterea gradului de incluziune și educație financiară în România, avansul plăților electronice și adopția noilor tehnologii.”

Aplicația mobilă Ghișeul.ro va fi disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store, putând fi descărcată și utilizată în mod gratuit de către toți utilizatorii.

***

Miercuri, 7 iulie 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a informat că deschide platforma Ghișeul.ro pentru interconectări cu platforme private de plăți și servicii, potrivit unui comunicat.

Ghișeul.ro beneficiază de un cadru legislativ actualizat, de creșterea numărului de servicii publice și a tipurilor de plăți disponibile în platformă, iar ADR consideră că în acest moment – pentru a ușura și mai mult posibilitatea cetățenilor de a relaționa online cu instituțiile – este oportun ca Ghișeul.ro să se interconecteze cu platforme private, cu respectarea unor condiții prealabile.

Octavian Oprea, președintele ADR: „Ghișeul.ro este livrabilul cel mai de succes al ADR. Rezultatele platformei nu se bazează doar pe numărul de utilizatori. Foarte importante sunt și serviciile publice pentru care se pot face plăți fără crearea unui cont. Comparativ cu perioada aprilie-iunie din 2020, am înregistrat în acest an o creștere de 228% a numărului de tranzacții și de 195% a valorii sumelor plătite prin Ghișeul.ro. De aceea, am hotărât să ducem Ghișeul.ro la nivelul următor, permițând interconectarea platformelor private de plăți și servicii cu Ghișeul.ro. Prin diversificarea opțiunilor de plată, aducem Ghișeul.ro tot mai aproape de cetățean.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro