« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Timişoara. Clauza penală în contractul individual de muncă
09.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Timişoara a statuat că nerespectarea de către salariat a obligaţiei de fidelitate faţă de angajatorul care a suportat costurile formării sale profesionale va atrage obligarea salariatului la suportarea acestor cheltuieli, dar numai pentru serviciile pe care angajatorul le poate dovedi, în mod efectiv şi individual. Stabilirea a priori a unei sume globale reprezentând costuri de şcolarizare ar conduce la concluzia că părțile au evaluat anticipat prejudiciul cauzat prin neexecutarea contractului, adică au convenit asupra unei veritabile clauze penale, faptă interzisă în raporturile de muncă şi sancţionată cu nulitatea absolută. (Decizia civilă nr. 4/2021 din 12 ianuarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, Secția Litigii de Muncă și Asigurări Sociale)

 
Secţiuni: Dreptul muncii, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD