« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Eurodeputații solicită Comisiei Europene să protejeze fondurile UE
09.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 9 iulie 2021, Parlamentul European a anunțat că așteaptă de la Comisia Europeană să demonstreze că poate proteja bugetul UE de statele membre care încalcă regulile statului de drept, potrivit unui comunicat.

Comisia ar trebui să investigheze rapid potențiale încălcări ale principiului statului de drept, întrucât situația din anumite state membre justifică deja acțiuni imediate, au afirmat deputații europeni într-un raport adoptat în sesiunea plenară din iulie 2021.

Raportul ține cont de orientările redactate de Comisie pentru aplicarea legislației UE care leagă acordarea fondurilor UE de respectul statului de drept de către statele membre.

Această normativă este în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021, dar până acum Comisia nu a propus nicio măsură din cele prevăzute. În opinia Parlamentului această legislație nu necesită interpretări suplimentare pentru a putea fi aplicată, iar elaborarea orientărilor nu ar trebui să cauzeze noi întârzieri.

Comisia ar trebui să raporteze Parlamentului primele cazuri supuse investigației cât mai curând posibil, altminteri dosarul va fi înaintat Curții Europene de Justiție, au adăugat deputații.

Parlamentul a înaintat solicitări similare într-o rezoluție adoptată în sesiune plenară pe 10 iunie.

Într-o rezoluție separată din 8 iulie 2021, Parlamentul a condamnat legislația maghiară care a interzis conținutul LGBTIQ din materiale educaționale școlare sau din emisiuni TV pentru copii, solicitând Comisiei să suspende sau să stopeze plățile de la bugetul UE către Ungaria.

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD