« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Craiova. Riscul valutar în contractul de credit
12.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Craiova a stabilit că obligaţia consumatorului, stipulată în contractul de credit, de a rambursa împrumutul în moneda în care i-a fost acordat nu transformă automat contractul într-unul abuziv, de vreme ce, în egală măsură, riscul creșterii schimbului valutar va fi suportat de către debitor, după cum riscul deprecierii va fi suportat de către creditor. În speţă, casând hotărârea tribunalului şi rejudecând cauza, Curtea a arătat că instanţa nu poate interveni în voinţa părţilor, stabilind un alt curs valutar decât cel contractat de părţi, întrucât o astfel de soluţie ar încălca dispozițiile legale din materia contractului de împrumut, conținutul clauzelor contractuale, cât şi principiul nominalismului monetar. (Decizia nr. 2/2021 din 12 ianuarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, Secţia a II-a Civilă)

 
Secţiuni: Banking, Drept civil, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD