Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Întrevedere între ministrul afacerilor externe și ministrul afacerilor externe al Republicii Arabe Egipt
12.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 12 iulie 2021, Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu Sameh Hassan Shoukry, ministrul afacerilor externe al Republicii Arabe Egipt, potrivit unui comunicat.

Cu acest prilej, cei doi șefi ai diplomațiilor au trecut în revistă stadiul foarte bun al dialogului politico-diplomatic și au discutat despre perspectivele relației bilaterale, inclusiv despre stimularea și pregătirea dialogului de nivel, cu accent pe necesitatea imprimării unui impuls suplimentar pentru extinderea și diversificarea cooperării economice și sectoriale. Cei doi miniștri au discutat despre cooperarea în domeniul industriei de apărare, despre intensificarea cooperării în materie de educație, cu acest prilej ministrul egiptean mulțumind pentru bursele oferite de România. De asemenea, au convenit asupra necesității de a fi reluate lucrările Comisiei Mixte Economice, prin organizarea în acest an a unei noi sesiuni, la București. Au fost abordate, totodată, perspectivele cooperării bilaterale în domeniul energiei.

Ministrul român de externe a reiterat sprijinul României pentru consolidarea dialogului dintre UE și Egipt, subliniind oportunitățile de extindere a cooperării UE-Egipt oferite de formate precum Consiliul de Asociere UE-Egipt, dar și de procesul curent de stabilire a unor noi Priorități de Parteneriat UE-Egipt, pentru perioada 2021-2027. Din această perspectivă, ministrul egiptean a salutat propunerea României de includere a domeniului securității cibernetice printre aceste priorități, la rândul său ministrul român subliniind oportunitățile de cooperare cu partenerii, inclusiv Egiptul, rezultând din prezența în România a noului Centru Cyber al UE.

Ministrul Bogdan Aurescu a reconfirmat, cu acest prilej, importanța pe care România o atașează regiunii Orientului Mijlociu și Africa și necesității stabilității și securității acesteia. În acest context, cei doi miniștri au realizat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile de actualitate din cadrul dosarelor regionale, se arată în comunicat.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti