Secţiuni » Interviuri
Interviuri
Women in Law
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Articole Interviuri SELECTED

Marie Loise Brîncoveanu: Port dese dialoguri cu El

19 iunie 2024 | Alina MATEI
Alina Matei

Alina Matei

Marie Loise Brîncoveanu

Marie Loise Brîncoveanu

Alina Matei: Mulțumesc, stimată doamnă Marie Loise Brîncoveanu, pentru timpul alocat cititorilor JURIDICE.ro. Vom vorbi despre cartea pe care ați scris-o și care va apărea: Lex Dei și a lansare este mâine. Modalități de abordare a unor aspecte juridice din perspectivă spirituală. Autorul, titlul și coperta sar în ochii unui cititor în primele secunde. Despre autor fie aflăm de pe coperta sau spatele cărții, fie deja sunt stabilite punțile autor-cititor urmare a unor întâlniri anterioare. Un autor nou este ca o zi de viață. Nu știi la ce să te aștepți. Așa cum nu cunoști ce îți rezervă ziua, la fel nu ai idee despre cartea unui scriitor de care auzi prima dată. Ce ar trebui să știe cititorii despre Marie Loise Brîncoveanu?

Marie Loise Brîncoveanu: Sunt un om ca toți ceilalți, cu misiunea mea. De aproape 20 de ani, activez în domeniul juridic si pot spune că am trecut prin multe din etapele de manifestare ale puterii conferite de acest domeniu. Dar sunt aici pentru a învăța să le manifest în acord cu legile divine și pentru a învăța împreună cu voi. Sunt totodată o persoană implicată. Am scris aceasta carte consacrând-o Maicii Domnului, întrucât Ea este modelul meu și o consider cea mai măreață şi completă fiinţă din acest Univers. Am convingerea că Ea va transforma cartea într-o energie pură pe care cititorii o vor simții doar atingând-o. Sunt o persoană care conștientizează că fiecare moment al vieții sale este un miracol. Viața mea este un miracol, iar acest lucru este adevărat indiferent dacă îl înțeleg pe deplin sau nu. Îmi doresc să transmit aceste emoții celor din jur.

Alina Matei: Care este povestea acestei cărți? În carte scrie că ați primit o misiune chiar în Vinerea Mare a anului trecut. Despre ce este vorba?

Marie Loise Brîncoveanu: Port dese dialoguri cu El. Îl întreb dacă am procedat bine acolo și ce mai am de făcut. Îi spun ce îmi doresc și tot timpul ii cer câte ceva… 🙂 Uneori devin chiar agasantă, cred. În acea zi eram în parc cu cățelușa mea și, fiindcă era devreme dimineața, era foarte multă liniște. Mesajul a fost destul de clar: să împărtășesc din cunoașterea și experiențele mele profesioniștilor din domeniul juridic. Este necesar ca cei care înfăptuiesc actul de justiție, fie că sunt judecători, procurori, avocați, juriști sau altceva, să fie aliniați la Voința divină, iar lumina divină să pătrundă adânc și să se propage în toate direcțiile. Cartea aceasta se adresează practicienilor în domeniul juridic, fie că sunt inițiați și cunoscători ai unui sistem de cunoaștere spirituală, fie că nu.

Alina Matei: Profesia de jurist vine la pachet cu puterea, spuneți în carte. Nu este vorba mai degrabă de atribuții, de respectarea și aplicarea legii. Ce putere e aceea când stai cu legea de-a dreapta și de-a stânga?

Marie Loise Brîncoveanu: Juriștii au puterea de a influența, prin opiniile exprimate și prin modul de interpretare a legii, și de a decide de multe ori soarta unui om sau chiar a unui popor. Juriștii sunt cei care concep și redactează legi, inclusiv legea fundamentala, acorduri, tratate sau alte reguli de guvernare ale unui stat. Și așa cum în „spatele” unui bărbat puternic se află întotdeauna o femeie înțeleaptă și puternică, și în „spatele ” unei instituții sau unui stat puternic se află întotdeauna profesioniști în domeniul juridic bine pregătiți profesional, dar și spiritual. În general, profesia de jurist vine cu acest adaos al puterii. Mai ales dacă ne gândim la sistemul judiciar, poliție, procuratura, judecători, dar și în zona administrației publice, unde întâlnim și aici „parfumul puterii”.

Alina Matei: Ce ne puteți spune despe karma juriștilor?

Marie Loise Brîncoveanu: Ca o au şi că mai pot face. De ei depinde dacă o sublimează sau o sporesc. Orice încălcare a deontologiei profesiei, poate produce karmă. Ca judecător, de exemplu, ești investit cu puterea de a decide, direct sau indirect, soarta unui om. Ori dacă nu ești aliniat cu tine însuți și cu Dumnezeu, riști, în primul rând, ca suflet, să iei decizii greșite, care ulterior se manifestă în karma ta și a urmașilor tăi.

Alina Matei: De ce credeți că juriștii, alături de alte profesii, prestează un jurământ, jurământ diferit în funcție de profesia juridică aleasă? Mi-a plăcut expresia folosită în carte ”jurământul, odată lansat în univers, lucrează independent de voința și faptele tale ulterioare” și mi-am adus aminte de un citat al lui Marin Preda ”fără noi Dumnezeu s-ar plictisi”.

Marie Loise Brîncoveanu: Jurământul de exercitare a unei profesii este în fapt, promisiunea pe care o faci lui Dumnezeu și oamenilor dintr-un spațiu determinat (țara, regiune etc.) că îți vei împlini misiunea ce ți-a fost încredințată respectând legile divine și cele omenești. Jurământul este un program foarte puternic, care odată ce este făcut, trebuie respectat. El se înscrie în Cartea vieții fiecărui suflet. Practic, un jurământ rostit aici pe Pământ se transformă în lege divină pentru acel suflet. Jurămintele pot transcende timpurile și universurile materiale. Mulți dintre profesioniști au mai depus jurăminte de același gen de-a lungul existenței lor în Univers. De asemenea, promisiunea sau jurământul constituie programe puternice, care, odată lansate în univers, ele lucrează independent de voința și faptele tale ulterioare. Nerespectarea unui jurământ sau promisiuni produce efecte echivalente cu greșeala sau păcatul, constituind încălcări ale legilor divine. Acum gândește-te ce se întâmplă cu martorii mincinoși sau cu profesioniștii care au depus jurământele la intrarea în profesie și care încalcă acest jurământ.

Alina Matei: Sunt lecții la care juriștii nu au notă de trecere sau, din contră, se află la polul opus, sunt zeciști?

Marie Loise Brîncoveanu: Da. Mândria și orgoliul profesional sunt „materii” la care nu avem notă de trecere. Şi să știți ca mă refer inclusiv la mine.. 🙂 Însă juriștii au o capacitate de creație foarte mare, au simțul dreptății bine dezvoltat și, dacă îşi propun, își pot depăși cu mult limitele gândirii. Au acea abilitate de a forța limitele gândirii. Toate aceste daruri ii pot ajuta să deschidă căile spre adevărata cunoaștere.

Alina Matei: În carte relatați vise, întâmplări nu doar personale, ci de natură sufletească, ne invitați înlăuntrul sufletului dumneavoastră. Nu vă e teamă că veți fi judecată, oamenii fiind campioni olimpici la a judeca pe alții?

Marie Loise Brîncoveanu: Ba da, însă nimeni nu poate scăpa de asta. Nici măcar Iisus nu a scăpat de judecata oamenilor. 🙂 În plus, o misiune divină, oricât de dificilă ar fi, trebuie împlinită.

Alina Matei: Crezi în judecata judecătorilor? Cum ar trebui să ne raportăm față de Judecata Divină?

Marie Loise Brîncoveanu: Zilele trecute discutam pe această tema cu un prieten, iar el susținea faptul că judecătorii vin aici ca să învețe să fie judecători. Cred că formarea unui judecător trebuie să aibă la bază unui anumit model, tipar. Și care model ar fi mai bun decât Marele Judecător Dumnezeu? Soluția pronunțată sau modalitatea de rezolvare propusă de către un profesionist în domeniul juridic reprezintă, de fapt, adevărul judiciar sau adevărul juridic. În funcție de gradul de evoluție spirituală și de nivelul de cunoaștere al profesionistului care o pronunță sau o propune, după caz, adevărul judiciar/ juridic conține mai mult sau mai puțin, după caz, adevăr divin. Revenind la judecata lui Iisus, deși situată astfel deasupra firii și desfășurată așa precum a fost dat să fie, judecarea lui Iisus a contribuit ulterior, după formarea popoarelor creștine și la crearea bazelor procesului judiciar modern, formulând idei devenite ulterior principii juridice precum: libertatea cuvântului, dreptul la apărare, dreptul la un proces echitabil, motivarea de către judecător, oricare ar fi el și indiferent de condiții a măsurilor luate.

Alina Matei: Rugăciunea este o convorbire cu Dumnezeu (Sfântul Nectarie din Eghina). ”Îngerii și arhanghelii au orgolii, așa că e bine să nu îi nemulțumești”, spuneți în carte. Oamenii trebuie să fie pătrunși de rugăciune sau rugăciunea trebuie să pătrundă oamenii?

Marie Loise Brîncoveanu: Îngerii și arhanghelii îl slujesc pe Dumnezeu și ajută oamenii. Este de bun simț să le mulțumim pentru ajutor. În ceea ce privește rugăciunea, ea trebuie să fie puternică, continuă și pătrunzătoare, în așa fel încât sufletul omului să ajungă o rostească singur, permanent. Așa se ajunge la rugăciunea inimii de care ne vorbesc Sfinții Părinți. Deci, răspunzând la întrebarea ta, rugăciunea trebuie să pătrundă în toate sensurile. Rugăciunea este esențială în viața unui om. Fie că vorbim de rugăciuni de ajutor, fie de mulțumire și recunoștință, prin rugăciune ne conectăm la energia divină, iar mesajul nostru este „purtat către Dumnezeu”. Și dacă mai spui și rugăciunea cu toată ființa ta, ea se va transforma în rugăciunea inimii tale.

Alina Matei: Inteligențele Artificiale sunt create de oameni. Ce uși deschid Inteligențele Artificiale în plan spiritual?

Marie Loise Brîncoveanu: Niciuna sau doar pe cea care o accesează tot omul. Pot fi create sisteme de comunicare în Univers prin intermediul inteligenței artificiale, însă ele au la bază algoritmii realizați tot de oameni. De exemplu, muzica, dacă o considerăm o formă de inteligență artificială, putem afirma că ea are capacitatea de a deschide porți spirituale pe nivelul vibrațional al respectivei melodii. Poate fi o poartă către cel mai înalt cer sau către cel mai adânc anticer. Depinde… Însă am să vă dau un exemplu cu care m-am întâlnit recent. Mi-am dorit să realizez meditațiile și un audiobook cu o voce mai plăcută decât a mea, creată prin AI. Nu am putut face acest lucru întrucât meditațiile nu aveau vibraţia necesară, iar la audiobook, lipsa intonațiilor diminua cu mult valoarea cărții. Inteligența artificială este necesară în multe din domeniile vieţii, însă ea este benefică omului doar în măsura în care va desfăşura activităţi suport şi nu va fi investită cu putere de decizie. Înlocuirea judecătorilor, procurorilor, avocaţiilor şi chiar şi a consilierilor juridici cu forme de inteligenţă artificială, va determina o „rupere ” clară a sistemului juridic, inclusiv a celui judiciar, de Voinţa lui Dumnezeu. Practic judecata unui om nu va mai avea nicio legătură cu judecata divină, devenind un simplu „calcul matematic” exprimat „într-un limbaj juridic adecvat 🙂 ”. Introducerea inteligenţei artificiale în procesul decizional reprezintă de fapt renunţarea omului la liberul său arbitru şi atribuirea acestuia unei entităţi „fără Dumnezeu”. Şi acesta va fi începutul sfârşitului.

Alina Matei: Evgheni Vololazkin spune că în Rai este liniște (în romanul Aviatorul). Ce părere aveți?

Marie Loise Brîncoveanu: Cred că ar fi plictisitor să fie aşa. 🙂 Întrebarea ta mi-a amintit de primul meu pelerinaj la mânăstirile din Moldova, în anul 2000. Întrucât nu am găsiserăm cazare în zonă, măicuțele de la Mănăstirea Moldoviţa ne-au permis să instalăm corturile în curte, lângă o bisericuță veche, dezafectată la acel moment. În acea noapte, de câte ori închideam ochii, auzeam o hărmălaie plăcută, cu voci ca de copii, zgomote de aripi, râsete, bucurie. Deci, cam asta cred eu că este liniștea Raiului.

Alina Matei: Un mesaj, vă rog, pentru cititorii J și pentru cei care fac J.

Marie Loise Brîncoveanu: Îmi doresc ca acestă carte să fi e un început pentru cititori pe calea cunoaşterii de Dumnezeu şi să continue căutările lor acolo unde ii vor duce paşii şi va fi voia Lui. Şi mai sper că, la final, după ce vor parcurge întregul material, vor spori în CREDINȚĂ, IUBIRE, ÎNȚELEPCIUNE ŞI PUTEREA DE A IERTA. Să conștientizeze că fiecare moment al vieţii lor este un miracol și că toate întâmplările au legătură directă cu existenţa lor în acest spaţiu, cu misiunea pe care o au şi cu tot ceea ce au de experimentat şi de învăţat. Şi că există soluţii. Iar aceste soluţii, rezolvări sau vindecări depind de ei şi de legătura lor directă cu Dumnezeu

Alina Matei: Mulțumesc pentru că ați stat de vorbă cu mine!

Marie Loise Brîncoveanu: Plăcerea a fost de partea mea.

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership