« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

A fost înregistrată inițiativa cetățenească ”Cosmetice fără cruzime – pentru o Europă fără testare pe animale”
12.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 246 din 12 iulie 2021 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE)  2021/1136 a Comisiei din 30 iunie 2021 privind cererea de înregistrare a inițiativei cetățenești europene intitulate „COSMETICE FĂRĂ CRUZIME – PENTRU O EUROPĂ FĂRĂ TESTARE PE ANIMALE” în temeiul Regulamentului (UE) 2019/788 al Parlamentului European și al Consiliului.

La 21 mai 2021, Comisiei i-a fost prezentată o cerere de înregistrare a unei inițiative cetățenești europene intitulate „COSMETICE FĂRĂ CRUZIME – PENTRU O EUROPĂ FĂRĂ TESTARE PE ANIMALE”.

Obiectivele inițiativei: „Interzicerea de către UE a testelor pe animale în cadrul producției de cosmetice a însemnat în același timp promisiunea unui continent în care animalele nu vor mai trebui să sufere și să moară pentru ca noi să avem produse cosmetice. Această promisiune a fost încălcată. Autoritățile solicită în continuare testarea pe animale a ingredientelor utilizate în produsele cosmetice, ceea ce contravine așteptărilor și dorințelor cetățenilor și intenției legiuitorilor. Cu toate acestea, nu am avut niciodată instrumente atât de performante care să ne permită să garantăm siguranța fără să folosim animalele. Și nici o ocazie la fel de bună de a revoluționa protecția sănătății oamenilor și a mediului. Comisia Europeană trebuie să reafirme și să consolideze interdicția și tranziția către evaluarea siguranței produselor fără a folosi animale.

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Protecția animalelor, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD