Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galați. Penalități de întârziere pentru neexecutarea hotărârii de organul fiscal
13.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a redus cuantumul penalităților de întârziere de la 1000 lei la 100 lei/zi de întârziere pentru neexecutarea de către organul fiscal a unei hotărâri definitive, reținând că intimata nu a justificat circumstanțe care să atragă plata unor despăgubiri atât de mari. Prin sentința tribunalului, organul fiscal a fost sancționat cu amendă pentru lipsa răspunsului la contestația reclamantei împotriva actelor administrativ fiscale. Instanța de recurs a reținut că înlăturarea totală a penalităților de întârziere pentru neexecutare nu este posibilă, contrar pretențiilor recurentului, întrucât ele au caracter sancționator și nu au legătură cu fondul cauzei, dreptul intimatei la astfel de daune fiind stipulat expres în art. 24 alin. 2 din Legea contenciosului administrativ. (Decizia civilă nr. 41 din 19 ianuarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Galați, Secția contencios administrativ și fiscal)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti