« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Aprobarea planurilor naționale ale Bulgariei și României, pentru punerea în aplicare a sistemelor de validare
13.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 246 din 12 iulie 2021 a fost publicată Decizia de punere în aplicare nr. 1138/2021 de aprobare a planurilor naționale și a modificărilor acestora, în ceea ce privește Bulgaria și România, pentru punerea în aplicare a sistemelor de validare în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1224/2009 al Consiliului [notificată cu numărul C(2021) 5158] (Numai textele în limbile bulgară și română sunt autentice).

Conform Regulamentului (CE) nr. 1224/2009, statele membre trebuie să stabilească planuri naționale de punere în aplicare a sistemelor de validare pentru datele înregistrate, care să le permită stabilirea unei ordini a priorităților pentru validarea și verificările încrucișate și pentru monitorizarea ulterioară a neconcordanțelor pe baza gestionării riscului.

La 28 octombrie 2020 și 9 decembrie 2020, Bulgaria, respectiv România au prezentat Comisiei modificările planurilor sale naționale existente, care respectă condițiile prevăzute la articolul 109 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009 și la articolele 143-145 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 404/2011 al Comisiei.

Prin urmare programele au fost aprobate de Comisia Europeană la data de 7 iulie 2021.

Comisia va monitoriza aplicarea planurilor naționale în ceea ce privește funcționarea lor efectivă și capacitatea planului de a se asigura că datele raportate Comisiei sunt complete, exacte și raportate în termenele legale. În cazul în care, pe baza constatărilor verificărilor inspecțiilor și misiunilor de audit se dovedesc necesare modificări ale planurilor naționale de validare, statele le vor modifica în consecință.

Intrare în vigoare: 12 iulie 2021

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD