Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Suceava. Refuzul prelungirii raportului de muncă după vârsta de pensionare
14.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Suceava a soluționat un litigiu în care reclamanta, aflată în proximitatea îndeplinirii condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, a formulat cerere de menținere în funcția publică pentru încă un an peste vârsta standard, cerere soluționată în sensul respingerii prin rezoluția emisă, în aceeași zi, de către pârâtă. Reclamanta a promovat acțiune împotriva deciziei de constatare a încetării de drept a raporturilor de muncă. Deși Tribunalul a admis în primă fază cererea reclamantei, Curtea de apel, rejudecând, a apreciat că natura rezoluției are, din perspectiva actului administrativ, o individualitate proprie, distinctă de cea a deciziei prin care s-a constatat încetarea raporturilor de muncă. Prin urmare, instanța de apel a respins în mod definitiv cererea reclamantei, reținând că acțiunea ar fi trebuit îndreptată împotriva actului prin care refuzul a fost obiectivat, și anume rezoluția emisă de pârâtă, întrucât decizia de încetare a raportului de muncă nu conține măsura care o nemulțumește pe reclamantă. (Decizia nr. 104 din 24 februarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Suceava, Secția de contencios administrativ și fiscal)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti