« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

MAE și MAI simplifică procedurile de obținere a documentelor de stare civilă românești
14.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În luna iunie 2021, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne au încheiat un protocol de cooperare pentru simplificarea procedurilor de obținere a documentelor de stare civilă românești și de comunicare a informațiilor privind cetățenii români ale căror acte și fapte de stare civilă s-au petrecut în străinătate, potrivit unui comunicat.

Prin coordonarea eforturilor în direcția reducerii birocrației și simplificării procedurilor de lucru administrative la nivel intern, cele două instituții au convenit o procedură de lucru mai eficientă, prin generalizarea posibilității transmiterii corespondenței specifice între MAE, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate și DEPABD, în format electronic.

Astfel, pentru a veni în sprijinul cetățenilor români din străinătate, în cadrul dialogului constant cu DEPABD, au fost identificate modalități de reducere a termenelor pentru soluționarea cererilor de servicii consulare în materie de stare civilă care presupun un flux mai complex din cauza circuitului interinstituțional al documentelor în format letric (obținerea duplicatelor certificatelor de stare civilă, alocarea CNP, înscrierea mențiunilor etc.).

Simplificarea procedurilor prin transmiterea operativă în România, în format electronic, către DEPABD, a dosarelor depuse de cetățenii români va duce la eficientizarea serviciul public prestat în favoarea acestora prin reducea considerabilă a prezenței fizice a cetățenilor români la sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate și a termenelor de soluționare a acestora.

 
Secţiuni: Anunțuri, Drept civil | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD