« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Investigare coordonată de către Germania a transferurilor internaționale de date
14.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 13 iulie 2021, Comitetul European pentru Protecția Datelor a informat că transferurile de date ale societăților către țări terțe sunt revizuite în cadrul unei anchete la nivel național de către Germania, potrivit unui comunicat.

Obiectivul urmărit este acela de a aplica în linii mari cerințele CJUE din decizia sa din 16 iulie 2020 privind Schrems II (cauza C-311/18).

Autoritățile germane de protecție a datelor care participă la inspecție au contactat fiecare societate în parte cu chestionare standardizate. Printre altele, acest lucru va acoperi utilizarea de către furnizorii terți a serviciilor de e-mail, site-uri web, serviciilor pentru urmărirea pe internet sau gestionarea datelor solicitanților, precum și schimbul de date privind clienții și de date privind angajații din cadrul companiilor. Fiecare autoritate de supraveghere decide individual în care dintre aceste domenii vizate va lua măsuri.

:: Chestionarele

 
Secţiuni: Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD