« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Club sportiv din Lituania sancționat cu 20.000 EUR pentru prelucrarea ilegală a amprentelor clienților și angajaților
14.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 8 iulie 2021, Inspectoratul Național pentru Protecția Datelor din Lituania a informat că a efectuat o investigație asupra prelucrării datelor biometrice cu caracter personal într-un club sportiv, potrivit unui comunicat.

Operatorul VS FITNESS UAB a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 euro.

Amenda a fost aplicată pentru prelucrarea datelor biometrice fără consimțământul persoanelor vizate și nerespectarea altor cerințe privind consimțământul valabil, punerea în aplicare necorespunzătoare a dreptului persoanelor vizate de a fi informate cu privire la prelucrarea datelor; de asemenea, s-a stabilit că societatea nu a efectuat o evaluare a impactului prelucrării datelor asupra protecției datelor și nu a reușit să țină evidența activităților.

După efectuarea anchetei, Autoritatea a stabilit că consimțământul de prelucrare a modelelor de amprente oferite de clienți nu este voluntar și nu îndeplinește alte cerințe pentru consimțământul valabil; prin urmare, aceasta a decis că societatea prelucrează ilegal codurile binare ale amprentelor digitale ale clienților.

Totodată, Autoritatea a stabilit că operatorul a procesat ilegal și amprentele angajaților.

 
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Dreptul sportului, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD