« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Regulamentul privind concursul de promovare în funcţia de judecător la ÎCCJ | Proiect. UPDATE: Aprobare regulament. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
22.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 717 din 21 iulie 2021 a fost publicat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit Regulamentului, promovarea în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) se face prin concurs, în limita posturilor vacante, de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin Institutul Național al Magistraturii (INM).

Printre condițiile de participare se numără următoarele cerințe pentru judecători:
– să fi îndeplinit efectiv cel puțin 3 ani funcția de judecător la curtea de apel;
– să fi obținut calificativul „foarte bine” la ultimele 3 evaluări;
– să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani;
– să aibă o vechime de cel puțin 18 ani în funcțiile prevăzute la art. 44 alin. (1) din Legea nr. 303/2004.

Concursul de promovare constă în:
I. o probă având ca obiect evaluarea actelor întocmite de candidați sau care privesc activitatea acestora;
II. un interviu susținut în fața de Secției pentru judecători a CSM.

Înainte de susținerea probelor, comisia de organizare va solicita curților de apel date privind:
– activitatea candidatului, precum: numărul de ședințe de judecată, numărul de cauze la care a participat la judecată, numărul de cauze soluționate, numărul de hotărâri motivate, numărul de hotărâri nemotivate în termen, numărul mediu de zile cu care a fost depășit acest termen, perioada medie de soluționare a cauzelor de către candidat, alte activități desfășurate în exercitarea atribuțiilor de serviciu;
– activitatea instanței la secția la care a funcționat judecătorul, precum: încărcătura medie de cauze pe judecător, numărul mediu de participări în ședințe de judecată, timpul mediu de soluționare pe tipuri de cauze, numărul mediu de hotărâri redactate de judecători, numărul mediu de hotărâri neredactate în termen.

Proba I. Evaluarea hotărârilor judecătorești se realizează prin notarea următoarelor aspecte (maximum 50 de puncte):
– capacitate de analiză și sinteză – 15 puncte;
– coerență în exprimare – 15 puncte;
– argumentație din punctul de vedere al clarității și logicii – 15 puncte;
– verificarea respectării termenelor rezonabile de soluționare a cauzelor și de redactare a hotărârilor – 5 puncte.

Proba II. Interviul poate fi punctat cu maximum 50 de puncte; notarea se face în baza criteriilor prevăzute de art. 23 din Regulament (aici).

Punctajul final obținut reprezintă suma punctajelor obținute la cele două probe, nota minimă de promovare fiind de 70 de puncte, echivalentul notei 7.

Promovarea candidaților declarați admiși la concurs se va face în ordinea punctajelor finale obținute, în limita numărului de posturi scoase la concurs pentru fiecare secție a ÎCCJ și numai la secția pentru care fiecare candidat a susținut concursul.

Intrare în vigoare: 21 iulie 2021

***

Miercuri, 14 iunie 2021, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât
aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

:: Ordinea de zi soluţionată (pct. 2)

***

Miercuri, 14 iunie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat în dezbatere publică proiectul de Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

:: Proiectul
:: Minuta Comisiei nr. 2 judecatori – „Resurse umane și organizare”
:: Formular pentru transmiterea propunerilor formulate în scris

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD