Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Norme privind supravegherea medicală a lucrătorilor expuși profesional la radiații ionizante


14.07.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 695 din 14 iulie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 1096/2021 pentru aprobarea Normelor privind supravegherea medicală a lucrătorilor expuși profesional la radiații ionizante.

Potrivit prezentelor norme, supravegherea medicală a lucrătorilor expuși profesional la radiații ionizante va fi asigurată de medicul abilitat și serviciile de medicina muncii.

Cu toate acestea, angajatorul rămâne obligat de responsabilitățile sale generale ce îi revin sub aspectul securității și sănătății la locul de muncă.

Condițiile minime de abilitare a medicilor specialiști sau primari de medicina muncii care asigură supravegherea sunt următoarele:
– vechime de minimum 5 ani în specialitate, incluzând perioada de pregătire în rezidențiat;
– absolvirea unei sesiuni de instruire inițială în domeniul radiopatologiei și al radioprotecției, al expunerii profesionale la radiații ionizante și al răspunsului medical în situații de urgență radiologică. Sesiunea trebuie să se desfășoare pe parcursul a 18 ore de pregătire medicală continuă.

Mai multe detalii se regăsesc în anexă.

Intrare în vigoare: 14 iulie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti