« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Memorandum de colaborare UNELM – Inspecția Muncii – UGIR
15.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 14 iulie 2021, Corneliu Bențe, Președintele Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii (UNELM), și Dantes Nicolae Bratu, Inspectorul General de Stat din cadrul Inspecției Muncii, alături de George Constantin Păunescu, Președintele Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR), au semnat un Memorandum de colaborare care vizează identificarea celor mai bune soluții pentru reducerea muncii nedeclarate, promovarea unor relații de muncă legale și crearea unor practici comune la nivelul inspectoratelor teritoriale de muncă, potrivit unui comunicat.

Dantes Nicolae Bratu, Inspector general de stat: ”Inspecția Muncii va fi întotdeauna un partener al celorlalți actori din domeniul muncii implicați în promovarea relațiilor de muncă legale, corecte și echitabile.

Inspecția Muncii urmărește să promoveze cele mai adecvate soluții care să conducă la îmbunătățirea mediului de muncă prin flexibilizarea și adaptarea legislației la realitățile în continuă schimbare de pe piața muncii și prin aplicarea unitară, la nivel național, a prevederilor legale.

Am salutat, la momentul respectiv, apariția noii profesii de expert în legislația muncii, pe care o consider binevenită, întrucât vine în întâmpinarea nevoilor angajatorilor care doresc să aplice corect și în mod unitar toate reglementările în vigoare privind relațiile de muncă și să reușească, astfel, să-și desfășoare activitatea în mod corect și echitabil, atât față de salariați, cât și față de autoritățile statului.”

George Păunescu, Președinte UGIR: ”Întreprinzătorii trebuie sprijiniți pentru a se conforma și a respecta legislația muncii, care suferă frecvente modificări. Experții în legislația muncii sunt chemați să asigure angajatorilor servicii specializate în resurse umane și salarizare la cel mai înalt nivel de profesionalism.”

Corneliu Bențe, Președinte UNELM: „Este nevoie de un dialog permanent între experții în legislația muncii, patronate, sindicate și inspectorii de muncă pentru a putea avea o relație de muncă solidă, bazată pe responsabilitate și bună-credință.

Trebuie să rămânem într-o conexiune permanentă cu autoritățile statului care au atribuții în domeniul muncii și protecției sociale, în special cu Inspecția muncii, instituție care are competențe de control al respectării normelor legale.

Prin protocolul semnat astăzi, punem bazele unei colaborări benefice tuturor părților implicate în relațiile de muncă, care se va concretiza prin propuneri de proiecte de acte normative cu impact în domeniul muncii și securității sociale, adoptarea unor măsuri privind unificarea practicii la nivelul inspectoratelor teritoriale de muncă, precum și organizarea de evenimente (conferințe, seminarii, simpozioane) cu caracter profesional.”

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD