« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

A fost majorat bugetul schemei de ajutor de stat pentru investițiile cu impact major în economie
16.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 702 din 15 iulie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 760/2021 privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Prezenta HG aduce modificări HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, stabilind astfel că noul buget maxim al schemei este în valoare de 6.380 milioane lei, echivalentul a aproximativ 1.450 milioane euro.

De asemenea, doi termeni din cuprinsul HG nr. 807/2014 își modifică înțelesul, după cum urmează:

investiție inițială = „investiția în active corporale și necorporale, legate de demararea unei unități noi, extinderea capacității unei unități existente, diversificarea producției unei unități prin produse care nu au fost fabricate anterior în unitate sau o schimbare fundamentală a procesului general de producție al unei unități existente, aflate în același perimetru, cu excepția investițiilor realizate în sectoarele de activitate cuprinse la secțiunea F – Construcții, conform Clasificării activităților din economia națională – CAEN, aprobată prin Ordinul președintelui Institutului Național de Statistică nr. 337/2007 privind actualizarea Clasificării activităților din economia națională – CAEN”;

investiția inițială în favoarea unei noi activități economice = „investiția în active corporale și necorporale, legate de demararea unei unități noi sau diversificarea activității unei unități, cu condiția ca noua activitate să nu fie identică sau similară cu activitatea desfășurată anterior în unitatea respectivă; investiția trebuie să fie în același perimetru, cu excepția investițiilor realizate în sectoarele de activitate cuprinse la secțiunea F – Construcții, conform Clasificării activităților din economia națională – CAEN, aprobată prin Ordinul președintelui Institutului Național de Statistică nr. 337/2007”.

Intrare în vigoare: 15 iulie 2021

 
Secţiuni: Business, Monitorul Oficial al României, Piața de capital | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD