Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Titus Corlățean s-a întâlnit cu Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, ambasadorul Egiptuilui
19.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 19 iulie 2021, senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, l-a primit pe E.S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, ambasadorul Republicii Arabe Egipt, aflat în vizită de rămas-bun, la finalul mandatului său în România, potrivit unui comunicat.

Președintele Comisiei pentru politică externă a adresat felicitări ambasadorului egiptean pentru mandatul de succes, care a culminat cu vizita în România, în iunie 2019, a E.S. Abdel Fattah El-Sisi, Președintele Republicii Arabe Egipt, precum și contribuția pozitivă pe care a avut-o acesta în dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-egiptene și profesionalismul și dedicația manifestate pe parcursul întregului său mandat.

În cadrul întrevederii, demnitarii au pus în evidență relațiile bilaterale excelente dintre cele două state și au exprimat dorința de a le consolida și intensifica, inclusiv prin mecanismele parlamentare, începând cu Comisiile pentru politică externă, Grupurile parlamentare de prietenie și alte structuri ale Parlamentului. În acest context, Titus Corlățean a primit invitația de a efectua o vizită în Egipt, în calitate de președinte al Comisiei pentru politică externă.

Oficialii au subliniat potențialul important de dezvoltare a relațiilor economice între cele două state. În acest context, Titus Corlățean a arătat că un rol important în promovarea unei agende ambițioase de relații economice o are Comitetul mixt interguvernamental româno-egiptean pentru cooperare economică. Cei doi oficiali au menționat oportunitatea convocării unei noi reuniuni a acestui Comitet în perioada următoare.

Titus Corlățean a urat succes ambasadorului egiptean în următoarea sa misiune diplomatică.

Întâlnirea a avut un caracter de substanță și s-a desfășurat într-o atmosferă amicală, care confirmă soliditatea relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti